Защо мебелите за баня трябва да са влагоустойчиви?

Без категория, Обзавеждане — By on 06.03.2019 9:06

На всеки клиент, на който му предстои да ремонтира банята си му прави впечатление, че мебелите са със специално покритие и изграждат по-лъскави и гланцирани от обикновените. Това се дължи на факта, че обработката на тези продукти изисква специално внимание, тъй като те ще бърад изложени на висока влажност. А със сигурност знаете какъв ще бъде резултата ако обикновена мебел бъде поставена в банята. От парата, която се образува от топлата вода, не ефективното вентилиране на въздуха в помещението и други причини могат да причинят надуване на плоскостите, от които се изработват мебелите. Затова ако и вие ще сменяте шкафа за мивка и останалото обзавеждане за баня е добре те да са именно от тази категория продукти – влагоустойчиви.

Освен, че плоскостите се запечатват с подходящ лак, който не позволява проникване на влага към мебелите, предназначени за използване в мокри помещения се поставя и влагоустойчив обков. Доста неприятно е в банята ви за хиляди левове след три – четири месеца да се появи ръжда по пантите. Това говори за ниско качество и спестени материали от страна на производителя. В случая имате пълно основание да извършите рекламация и да поискате да ви бъде предоставена мебел, която отговаря на определението “подходящи за баня”.

Като естетика и стил наистина потребителя има огромен избор от продукти. Мебелите за баня могат да бъдат със стъклени вратички, ЛЕД осветление, изискани и впечатляващи линии, както и уникален дизайн, отговарящ на индивидуалния ни вкус. Но най-важно наистина е качеството на продуктите и тяхната устойчивост предвид повишената влага в мокрите помещения. Ако искате вашите мебели да Ви служат дълго време то не пропускайте след ползване на банята да проветрите ако има такава възможност, да включите вентилацията и при нужда да оберете влагата, която е образувала миниатюрни капчици от вода върху тях.

Ако се чудите какви мебели за баня да изберете, посъветвайте съветите на специалистите от Geraka.com

Ако банята ви е малка и при къпане и миене има опасност от обливане на мебелите или разчитате само на електрически вентилатор за проветряване на мокрото помещение, изберете водоустойчиви мебели, изработени от ПВЦ.
Банята ви е просторна и обзавеждането за баня няма да се мокри или в помещението има прозорец за бързо проветряване, то влагоустойчиви мебели за вашата баня са подходящи за случая. Те обикновенно са изработени от МДФ със специално покритие за защита от пара.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment