Защо да носим термобельо при ниски температури?

Услуги — By on 06.03.2019 8:27

За да предпазим тялото си от премръзване през студените зимни месеци не е нелогично да прибягваме до употребата на термобельо. Това е един иновативен продукт, който а практика има широко приложение.

Особено използваемо е този тип бельо от спортисти, ловци, запалени риболовци, както и от професии, при които служителите са изложени на сериозни климатични условия. В основата си употребата на термобельо се характеризира с това, че то защитава тялото ни от твърде ниските температури, които могат да имат сериозни последици върху човешкото здраве.

Изработката на този съвременен атрибут е съсредоточен във влагането на кухи полиестерни влакна, които от своя страна задържат топлината от телесната температура. Термобельото е истинска революция при съвременните облекла, тъй като е като втора кожа, която не позволява на тялото ни да измръзне при зимни условия.

Според онлайн магазина за военна екипировка и аксесоари за оцеляване в природата Brannik.bg, актуалните модели термобельо са доста популярни при всички практикуващи зимни спортове като ски, сноуборд, туризъм, а също така и онези, които са почитатели на лова и риболова. Не са малко и професиите при които е много важна екипировката. Ако работата е 8 часа на открито при отрицателни температури то тялото действително трябва да бъде максимално защитено от измръзване. Именно тук термобельото от тениски и клинове може да има животоспасяваща роля.

Безспорни са качествата на този вид облекло

Осигурява се наистина благоприятен за тялото комфорт и топлина, която при ниски температури е повече от нужна. Но наред с преимуществата на термобельото не бива да пропускаме и най-големия му недостатък. при интензивно носене и дори изпотяване то започва да мирише неприятно. Поради това, че се изработва от изкуствен материал е напълно естествено, затова редовното пране ще го поддържа винаги в чист и годен за ползване вид. Термобельото съхне изключително бързо поради високия процент съдържание на синтетика и за да го запазите дълго време в безупречно качество не ползвайте високи температури при пране в пералнята. Ако ще сушите темрмобельото в домашна сушилня бъдете внимателни и не я пескайте на високи градуси.

И не забравяйте, че не е задължително да сте алпинист, скиор или ловец, за да носите термобельо. Дори в градски условия то може да бъде много полезно за хората със студови алергии, които са изложени на отрицателни температури в студените зимни месеци.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment