Какво да очакваме при първа лазерна епилация

За нея — By on 29.03.2020 9:20

Не малка част от дамите се притесняват да се подложат на лазерна епилация. това се дължи на множество митове, които битуват в онлайн пространството. Истината е обаче, че в процедурата няма нищо вредно и опасно, а ползите от нея безспорно са много. Всяка жена е наясно с това. Все пак винаги има едно гласче в главата ни, което не спира да се чуди какво е чувството да се подложим на лазерна епилация.

Едно от най-важните неща, което е добре да знаем е, че хората, които извършват епилиране с лазер са медицински лица. Това е голямо успокоение, когато преценяваме дали да оставим тялото си в непознати ръце.
Специалистите знаят как да очертаят зоните, които ще се обезкосмяват по начин, които да е удобен да епилиране и същевременно да не се пропускат места с окосмяване.

Бикини зоната е едно от местата, които дамите най-често избират да обезкосмят с помощта на лазер. За разлика от всички останали начини на премахване на космите, при този няма неприятно усещане, парене, болка или дискомфорт. След лазерната епилация зоната може да се намаже с крем, богат на алое вера или пантенол, за да се успокои.

Често страхът от непознатата процедура е единствената причина за усещане на каквото и да е неудобство.

За дамите, които искат да премахнат мъхчетата от лицето, е полезно да научат, че не трябва да имат грим по време на процедурата. Разбира се, не е проблем той да се отстрани непосредствено преди самата лазерна епилация. Възможно е да се появи леко зачервяване, защото кожата по лицето е сравнително по-чувствителна от тази по останалата част от тялото.

Най-много представителки на нежния пол избират да се подложат на лазерна епилация само за краката. Със сигурност обаче, не е малък процентът на онези, които обезкосмяват по този начин цялото си тяло. Времето, за което се случва това, е около 40-50 минути.

Всеки тип кожа реагира по-различен начин и при някои е възможно да се появат зачервявания след лазерната епилация. Медицинските лица обаче обясняват, че обикновено те изчезват в рамките на 24 часа.

Епилирането с лазер е най-ефикасния начин за премахване на косъмчетата. Подходящо е както за жени, така и за мъже.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment