Намаляване на разходите за електрическа енергия при покупка на висококачествен стъклопакет

Ремонти — By on 28.05.2020 7:54

Идеята на изолацията, дограмата и стъклопакета е да се изолират зоните, откъдето влизат теченията. Според мен изборът на стъклопакет е най-важният момент, защото стъклопакетите заемат около 80 процента от широчината на дограмата. Задължително трябва да се съобразите с изложението на сградата, за да постигнете висока енергийна ефективност.

Ако през лятото апартаментът ви е изложен на директна и силна светлина, добра идея е да сложите слънцезащитни стъкла, които да предпазят както стъклата, така и вас от проникване на вредни лъчения като инфрачервени лъчи и ултравиолетови лъчи. Последните са особено опасни

За целта можете да сложите Ка стъкло във вътрешната част на вашата дограма, което е особено ефикасно и предпазва от UV лъчи, както и от инфрачервени. То е на по-висока цна, но си заслужава.

Обикновени, двойни или тройни стъкла

Колкото повече стъкла, толкова повече добре, защото ще сте по-добре предпазени от лъченията, а и изолацията ще бъде по-добра. Тройните стъклопакети са най-добрият избор, но не всеки може да си ги позволи. Двойните стъклопакети също за добри и предлагат качествена изолация. Имайте предвид, че ставайки енергийно ефективно, без значение колко струва дограмата ви, тези пари се връщат през годините с плащането на по-ниски сметки за енергия. Тройните стъкропакети обикновено са в следната конфигурация: стъкло 4 сезона или познато като високоенергийно стъкло отвън, бяло стандартно стокло в средата и нискоемисионно или познато като К-стъкло отвътре в помещението. Това е най-добрата комбинация за отлична енергийна ефективност и по-малки сметки. Със сигурност ще спестите от енергийн разходи, както за отопление през зимата, така и за охлаждане през лятото, особено ако живеете на последен етаж или апартамента с южно изложение. Повече за съвременните стъклопакети и тяхното използване може да прочетете тук http://stroyinvest.net/bg/styklopaketi

Още технически параметри на стъклопакетите

Важно е дограмата да има добра хигроскопичност, защото в противен случай влагат може да я унищожи и да образува конденз върху външните стени, ъглите на стъклопакет или директно върху дограмата.

Важни параметри са и дебелината на стъклата, както и височината и широчината на рамката. Други важни параметри са коефициентът на преминаване на топлопреминаване, както и пропускливостта на светлината, а не на последно място и шумоизолацията.

Как да проверя дали стъклото е нискоемисионно?

Запалете запалка и доближете пламъка близо до вътрешното стъкло на вашия стъклопакет. Ако отражението е двойно, значи стъклото е със специално покритие. Ако отражението е единично, няма специално покритие.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment