Матраците и комфорта

Обзавеждане — By on 25.01.2020 13:16

Всички обичат новостите. Хората подменят своите матраци, водени не само от желание за промяна. Удобството, което дава един нов матрак също не е за подценяване. Комфортът е особено ценен при всички матраци на фирми като Нани, Парадайс, Магнифлекс и другите известни марки производители. Това са модели, които предлагат идеално качество на идеални цени.

Съществуват и изследвания на учени и водещи университети, които доказват предимствата да се спи на нови и сравнително по-твърди матраци. Животът на тези продукти е обикновено само около 10 години, след това те се износват и стават практически ненужни и понякога дори вредни. Доказано, е че тези продукти след определен период съхраняват много повече акари, прах и други микроортанизми, които организмът ни не може да понесе. В следствие на това се появават алергии, трудно дишане и други проблеми.
Матракът за спалня трудно може да бъде изпран в дълбочина, така че повърхностното почистване и изпиране удължава съвсем малко живота му. По тази причина най-доброто, което може да направите за своето здраве и качествен сън е да изберете подходящ и да закупите нов матрак.

Когато се сдобиваме с нови матраци трябва да имаме предвид, че на твърдите модели се спи по-удобно, като съня е по-дълбок и спокоен. Меките матраци са предпочитани за дневна почивка и кратък сън.

Интересна е връзката между нашия матрак, на който спим и влиянието върху сънищата ни. Чрез изследване с контролна група е доказано, че когато човек спи на меките модели, съня му е повърхностен, а сънищата кратки и накъсани. Различно е положението при съня на модел с твърда и средно твърда повърхност. При тези матраци сънят е по-дълбок и продължителен – https://www.brava.bg/matraci

Модели матраци

Колкото повече хора се сдобиват с нови модели матраци, толкова повече падат цените на същите. Независимо дали ще се посети фирмен магазин на някоя от фирмите производители или ще потърсим някоя борса за матраци бързо се убеждаваме, че цените са конкурентно ниски и приемливи. Свикнали сме да търсим най-добрата оферта за всичко, при избора на тези продукти ситуацията е същата. Хората в активна възраст вече свикнаха да пазаруват чрез Интернет. Това спестява време за обикаляне по различните места, на който продават матраци. Просто влизаме в коя да е търсачка, изписваме заветните думи и ни изскачат стотици резултати за матраци онлайн. Моделите на Парадайс, Нани, Магнифлекс и другите предлагат пълната гама продукти за всеки вкус. Било твърди или меки модели, фирмите са отлично подготвени да задоволят вкуса на всеки. Дори и най-смелите мечти за форми и размери матраци се удовлетворяват.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment