Как да откриете дивана на вашите мечти

Обзавеждане — By on 30.03.2020 11:42

Всеки човек иска да подреди своето жизнено пространство така, че да му бъде най-комфортно. А какво по-голямо удобство от това да се изтегнеш в някой удобен и ергономичен диван! Същевременно, когато пристигнат гости, той винаги е готов да им предложи много мекота, за да се почувстват наистина желани.

Диванът е неразделна част от интериора на всекидневната или хола във всеки апартамент, вила, къща, офис, чакалня и още много други места. Според статистиките хората купуват нов диван на всеки 5-10 години, като този период в по-голяма степен зависи от качеството на предишната им покупка. Ето защо на избора и купуването на диван трябва да се гледа с повишено внимание. Какво съветват експертите?

Преди да започнете да издирвате дивана на мечтите си, обърнете внимание на стаята, в която той ще стои – колко място можете да му отредите, как най-често ще го използвате – ежедневна употреба, само за гости, като легло за сън или просто искате диван с декоративна функция. Отговорите на тези въпроси ще ви насочат към правилния модел.

На какво още трябва да се обърне внимание?

Рамката

Рамката е основата на дивана, тоест онази важна част, която поема тежестта на всички останали елементи, включително и тежестта на хората, настанили се удобно върху него.
На външен вид е почти невъзможно да разберете от какво е направена рамката на дивана, тъй като тя се намира вътре в самия него, така че ще трябва да се доверите на думата на търговеца. Ето защо е препоръчително да купувате само от коректни, проверени във времето търговци или производители. Ако рамката на вашия диван не е здрава, забравете за дълготрайността му. Освен, разбира се, ако не го купувате единствено като красив декор.

Функционалност на дивана

Не забравяйте да отчетете при покупката на вашия диван как ще го използвате. Ако ще трябва да влезе и в ролята на легло, то тогава се нуждаете от някой практичен модел разтегателни дивани. Проверете какви са механизмите, дали са достатъчно надеждни и здрави.

Външен вид и поддръжка

Ако дивана ще се ползва ежедневно, най-вероятно ще има нужда от по-често почистване. Това също трябва да се вземе предвид при избора. Най-лесно се почиства кожата, но сега вече има и много други иновативни тъканни покрития, които също не изискват кой знае колко грижи

Външният вид, разбира се, също е важен. Обърнете внимание на дизайна, цвета, формата, размера. Изберете такъв диван, който ще се впише с лекота в обстановката, в която бъде въведен.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment