Избор на професионален екран за видео стена

Актуално — By on 12.08.2020 11:19

Много бизнес обекти разчитат на големите видео стени за информиране на своите гости. Тези големи дисплеи станаха известни и популярни с изграждането на огромни бизнес центрове и засилената урбанизация и събирането на много посетители на едно място.

Приложение на видео стените

Повечето локални бизнеси и големи търговски центрове задължително осведомяват своите клиенти или посетители с важна информация като новини, информация за резултати от спортни срещи, точни часове за излитане и кацане на самолети, пристигане и отпътуване на влакове, новинарски емисии, презентации или просто с рекламна цел. На качествена професионална видео стена разчитат бизнеси като хотели, железопътни гари, летища, зали за семинари, големи болници, всички клиентски центрове.

Как да изберем професионална видео стена

Има две основни характеристики, на които трябва да обърнете извънредно внимание, когато избирате своята видео стена. Няма значение дали ще се възползвате от оферти за най-новите модели от 2020 г. или такива, които вече са се доказали със своето качество и функции. Причината е, че и сред двата типа продукти има както такива със средно качество и приемливи параметри, така и изключително качествени решения.

За такива обществени места като летища, жп гари, хотели, ресторанти, молове, бизнес центрове и други е много важно дисплея да предава правилно цветовете. Основната технология, която се ползва при качествените видео стени се нарича IPS матрица.

Тази технология предава по отличен начин цветовете, а дори неработещите пиксели, известни още като мъртви пиксели, стават черни и е много трудно да бъдат забелязани с невъоръжено око. Друга важна характеристики на IPS матриците на дисплеите за видео стени е зрителният ъгъл, който е далеч по-широк. Ъгъла на видимост е дори по-важен защото осигурява добра картина без промяна на цветовете при големи помещения, където хората не са концентрирани на едно място. Такава IPS видео стена е подходяща за фоайето на хотела, в ъгъла на вашия ресторант, на видно място в някой център за клиенти, на всеки етаж в търговския център и много други места, където има голям поток от посетители. Ако вече сме ви ориентирали може да разгледате различни видео стени на този адрес: https://shop.omnichannel.bg/bg/products/video-wall

Става дума за следното – обикновените дисплеи с TN матрица нямат добър зрителен ъгъл. Ако например на обикновен екран се прожектира реклама или друга важна информация и гледате екрана встрани или от по-високо или по-ниско, ще има видими и изключително дразнещи отблясъци, изсветлявания и затъмнявания на картината. Това е така, защото тези монитори не са разработени така, че от всеки ъгъл пикселът да изглежда реалистично. Това ще наруши възможността на гостите на вашия хотел или на пътуващите да се ориентират за прогнозата за времето, последните новинарски емисии, оставащото време до полета или развлекателната програма.

При IPS дисплеите това не може да стане – там зрителният ъгъл е много по-широк, а колкото по-качествена технология на IPS се ползва, толкова по-добро цветопредаване ще има въпросната видео стена.

Разлика между новите видео стени и малко по-стари модели

Разликите между предлаганите по-стари и последните модели видео стени обикновено са свързани с някаква по-нова модификация на IPS панела или с добавените възможности за комуникация портове. Всъщност цената също е водещ фактор. Имайте предвид, че качествените модели професионални дисплеи от 2020 са малко по-скъпи. Но за повечето бизнеси е от решаващо значение качеството и потребителската удовлетвореност. Също така предложенията за най-актуалните модели са изключително атрактивни, защото ще имате всички възможни екстри, дълга гаранция и възможност вашата видео стена да бъде свързана чрез всички възможни портове като HDMI2, Display Port, USB2.0, DVI-D, VGA и други. С добре обмисления избор на професионални видео стени ще имате един качествен дисплей, който можете да ползвате ежедневно в своя хотел, ресторант или друг бизнес обект.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment