Ефективни терапии за премахване на бенки

За нея — By on 27.01.2020 15:02

Много жени споделят, че непосредствено след бременността са получили петна и бенки по кожата на лицето, които им създават дискомфорт.

Произход и поява на бенките

Подобен неприятен ефект може да се получи и от прекомерно излагане на силна слънчева светлина, благодарение на вредните УВ лъчи.
Но най-често бенките, известни в научните среди като меланоцитните невуси са вродени или придобити след раждането, благодарение на различни външни влиания. В повечето случаи бенките са светло или тъмно кафяви.

Това нарушение на пигментацията на видимите части от тялото ни би създало предпоставка за ниско самочувствие и увереност. Затова е логично да се използват различни козметични продукти за изравняване на тена. Ефекта обаче е временен и грима не би решил проблемите с неравномерния цвят и бенките по кожата ни.

Методи за премахване на бенки

Съвременната медицина прилага доста ефективни методи за премахване на бенки в зависимост от техния характер и вид. Нарушената пигментация особено по лицето изисква специално внимание. Има различни причини, които стимулират този процес и в повечето случаи те са свързани както с наследствена предразположеност, така и с хормонален дисбаланс, травми, заболявания, прекомерно излагане на Слънце без използване на слънцезащитни кремове и други. Някои от бенките могат да са вродени, а други да са свързани с изменения, които настъпват с възрастта на кожата. От който и вариант да са вашите меланоцитните невуси имайте предвид, че те могат да бъдат премахнати със специална лазерна терапия както и други ефективни методи.

Лазерното отстраняване е изключително модерен метод за премахване на бенки. Той се прилага също така и при заличаване на татуировки. Терапията е напълно безвредна и безболезнена и освен това има дълготраен ефект. В зависимост от това дали петната и бенките са по-големи и ясно изразени или по-близки с обичайния тен на кожата се прилагат от 2 до 5 процедури. Лазерното отстраняване е препоръчително да се извърши в месеци, при които няма повишено ултравиолетово лъчение от Слънцето, което може да предизвика нежелани възпалителни процеси. След третирането с лазер за премахване на бенки е задължително кожата да се подхрани с подходящи и предписани от дерматолога кремове. Щадящ и напълно безвреден метода за отстраняване на бенки чрез лазер набира все по-голяма популярност сред дамите, които държат на своя безупречен външен вид.

Женска кожа без бенки

Задължително е преди да се решите на каквато и да е процедура да се допитате и консултирате със специалист дерматолог. И преди манипулацията и след нея е желателно той да наблюдава оздравителните процеси слез премахването на бенки и брадавици, премахване на белези и стрии, естетични процедури като лазерна епилация, премахване на татуировки и други.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment