Каква бебешка кошара да изберем, ако имаме малък апартамент

Обзавеждане — By on 21.04.2020 6:00

Бебешките кошари са от покупките, които изискват добро премисляне, особено ако очакваме първото си дете. Често харесваме модел, който обаче може да се окаже труден за вместване в жилището ни. Много бъдещи родители се сблъскват именно с този проблем.

Ако апартаментът ни е малък и нямаме пространство за стандартна кошара за бебе, чиито размери на матрака са 60х120см, можем спокойно да обмислим покупката на модел, предназначен само за първата половин година от раждането на мъничето. След това може да преминем към легълце с по-големи размери.

Майки, които вече са преминали през това, съветват да избираме по-компактни креватчета за бебе. Обикновено това са моделите, които са от 0 до 6 месеца. Те са по-малки и лесни за преместване. Произведени са по начин, който ги прави удобни за новороденото и същевременно щадящи всеки сантиметър от свободното място у дома. Типичното за тях е, че са доста по-плитки от стандартните, което ги прави неподходящи за бебета, които вече могат да стоят изправени самостоятелно.

Важно е да проверим стабилността на бебешката кошара още в магазина. От значение е тя да не може да се премества и преобръща лесно. Това важи с пълна сила, ако имаме по-голямо дете, което лудее и играе непрестанно вкъщи. По този начин ще бъдем спокойни, че то няма неволно да събори кошарката.
Характерно за модели, които са от 0 до 6 месеца е материята, от която са изработени. Обичайно те са текстилни. Не изискват поставянето на обиколници, както е например при дървените бебешки легла. Майките отчитат това като плюс.

Те могат да се поставят както в спалнята, както обичайно постъпват родителите или в детска стая. Първият вариант е предпочитан, защото майките са по-спокойни, когато детето им е близо до тях през цялото време.

Добре е да преценим дали в спалнята няма нещо, с което да се разделим, за да освободим пространство за новото бебешко легло. Разместване също може да ни даде повече място. Макар и с усилие всеки апартамент би могъл да се преустрои по начин, който да улеснява отглеждането на бебето през първите му месеци, така че да се чувства максимално удобно и уютно в своята нова бебешка кошара и да расте здраво и щастливо.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment