Рецепта за най-оригиналните двойно шоколадови златни мъфини

За нея — By on 08.06.2017 11:17
шоколадови барчета

шоколадови барчета

Всички представителки на нежния пол още от край време се конкурират по отношение на своите рецепти с шоколад, които приготвят у дома. Макар и да не го признават, в действителност винаги е съществувала някаква форма на състезание за това коя прави най-интересните шоколадови рецепти. И тъй като ние не вземаме ничия страна в случая, ще се опитаме да помогнем на всички, като споделм един от най-изключителните и оригинални десерти с шоколад, а именно златни кексчета. Тук не се препоръчва изпълняването на рецепти с бял шоколад, тъй като те няма да бъдат подходяща основа за златния топинг. Добре е да се придържате към традиционните рецепти с натурален шоколад, който създава силен контраст и изпъкване на мъфините.

Продуктите, с които трябва да се запасите, са: сто грама краве масло, две яйца, без които и най-вкусните десерти с течен шоколад няма да се получат добре, триста грама брашно, тридесет грама шоколад (препоръчително е тъмен, за да се изпълнят правилно тези рецепти с черен шоколад), една чаена лъжичка бакпулвер, който се явява почти задължителна съставка на всички домашни рецепти с шоколад, и кора от един портокал. Глазурата на кексчетата се приготвя почти както повечето рецепти с разтопен шоколад, изполвайки се деведесет грама черен шоколад, който е предварително разтопен на водна баня, половин чаена лъжица олио и една прахообразна златна сладкарска боя. Най-напред се разбиват маслото и захарта, а след това към тях се прибавят и яйцата. Ако често приготвяте рецепти с течен шоколад, със сигурност няма да имате нужда от помощ и наставления. Изсипват се портокаловият сок, киселото мляко, бакпулверът и шоколадови барчета. Малко по малко се добавя и брашното.

А формите за кексчета се пълнят точно до средата, за да не прелеят след като се запечат. Фурната се затопля предварително на 180 градуса и след това се слагат да се пекат. През това време разтопете шоколада за глазурата на водна баня и потопете върха на мъфините в него. Изчакайте да изсъхне и ги посипете със златната боя, без да заглаждате вече засъхналия шоколад. Надяваме се едни от най-идейните и лесни десерти с шоколад да ви бъдат от полза!”

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment