Традиционни начини за отпушване на канали

Услуги — By on 08.04.2017 6:21

Запушванията в тръбите трябва веднага да се отстранят. Да се борите с проблема може чрез много начини. За отпушване на каналите трябва да се започне от изпитаните и достъпни начини, а после – се превключва на кардинални действия.

Ефективността на избраните средства зависи от вида на замърсяването, правилната експлоатация и монтирането на тръбите.

Често може само с вакуум помпа да се пробие запушването, а понякога и специалния тел за отпушване на канали не може да отстрани препятствието.

Правилният подход за почистване на тръбите ще позволи максимално да икономисате средства, сили и време.
Ако пробвате да вложите минимални усилия, то може да се откажете от услугите на специализираната фирма.

В арсенала на всеки домашен майстор трябва да има елементарни средства за отпушване на канали, както и той да притежава някакви навици за работа с тях. Попадащите в сифона косми, остатъци от храна и различни други вещества, водят до замърсяване. Ако трябва за всяко запушване да се търси майстор, може да останете без пари, и без жена – защо и е на нея нищо не умеещ мъж.

Ръчната вакуум помпа е първият инструмент за пробиване на запушването в тръбата. Външният опростен вид на инструмента е причина за недоверието към неговите възможности. А между другото повече от половината запушвания се отстраняват с вакуум помпа.

Техниката за ползване на вакуум помпата за отпушване на канали е съвсем елементарна – ритмични движения надолу – нагоре при плътно прилепена към отвора на мивката гумена чашка, покрита с вода. Основен момент е да се закрие преливника, защото в противен случай всички усилия ще бъдат напразни.

Много запушвания се получават от различни мазнини – частици от храна, миене на съдове със студена вода, наслагват се по вътрешността на тръбите и образуват запушване.

Високата температура на водата може да разтвори мазнините. Устойчивостта на запушването се нарушава и леко тръгва под напора на водата.

Действието е достатъчно лесно, за това следва да се прави един – два пъти в месеца за профилактика.

Най-ефективното средство за борба със запушванията е специалния тел за отпушване на канали. Металният тел с пробивната приставка отстранява всяко препятствие. Цената на тела позволява да бъде наличен във всяко домакинство.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment