Как да организираме успешна екскурзия до Виетнам

Актуално — By on 17.07.2019 8:15

Преди да се спрете на непозната дестинация, разгледайте предложенията на туроператорите, запознайте се с особеностите на страната и едва тогава планирайте новата си екскурзия Виетнам успешно.

Когато посоката ви е Виетнам, е добре да сте се запознали с някои подробности, касаещи предварителната организация на пътуването.

Виетнам е една от най-популярните дестинации в Югоизточна Азия и с основателна причина – между столицата Ханой в северната част и историческия мегаполис Хо Ши Мин на юг се простират вековна култура и природни чудеса, всички по брегова линия с дължина от хиляди километри.

Този списък със организационни задачи за пътуване до Виетнам обхваща не само основните елементи, които трябва да обмислите, но и подготовката, която трябва да направите преди да започнете да опаковате всичко.

Проверете паспорта си за валидност.

Снабдете се с виза за Виетнам от посолството.

Планирайте бюджета си. Важно е да имаш груба представа колко много ще ти струва да обиколиш местата, където искаш да отидеш. Погледнете какви са разходите и продължителността на пътуванията с автобус и влак, ако това не е включено в цената на екскурзията ви.

Поръчайте Виетнамска СИМ карта – можете да си купите Виетнамска СИМ карта онлайн и да я вземете на летището при пристигане във Виетнам. Това може да бъде по-удобно, отколкото да отидете директно в магазин за телекомуникации.

Направете си туристическа застраховка. Трябва да имате покритие, в случай, че се случи с вас някакъв инцидент – представете си, ако си счупите крака или нещо по-лошо се случи. Виетнамското здравеопазване е добро, но ще бъде и скъпо. Освен медицински разходи, пътната застраховка ще ви покрива при анулиране на полети и други случаи, които са извън вашия контрол.

Проверете какви ваксини трябва да си направите за Виетнам и идете при личния си лекар.

Имайте в себе си известно количество щатски долари в брой за използване във Виетнам. Официалната виетнамска валута е виетнамският Донг, но американските долари са широко приети навсякъде и можете да изтеглите долари от банкомати във Виетнам. Не оставяйте виетнамски Донг в портфейла си: не можете да го обмените извън Виетнам – той е валиден само в страната.

Проверете дебитните и кредитните си карти дали ще работят във Виетнам. Уведомете банката си за датите, когато ще бъдете в страната. VISA и Mastercard са широко използвани в страната.

Снимайте с мобилния си телефон страницата си с паспортни данни, както и с всичките си кредитни и дебитни карти – отпред и отзад. По този начин ще имате информация за картата и телефонните номера за спешни повиквания, ако загубите някоя от тях. Изпратете ги по имейл на вашия Gmail акаунт (или Hotmail или Yahoo или друг безплатен онлайн доставчик на електронна поща), така че да са достъпни за вас навсякъде.

Ако имате лекарства, отпускани с рецепта, които трябва да пиете редовно, вземете си достатъчно, за да ви стигне за  цялото пътуване.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment