Топ 3 кухненски инструмента, за да приготвите бебешка храна у дома

Актуално, Без категория — By on 08.05.2019 8:42

Приготвянето на бебешка храна у дома, може да бъде много лесно, ако имате определени кухненски уреди, които ще ви помогнат да готвите, да правите пюрета и да съхранявате бебешката храна. Ето списък с най-удобните уреди, които ще ви помогнат да подготвите най-добрата храна за вашето дете.

 

1. Уред за бебешки храни

 

След измиване и готвене на зеленчуци и плодове, ще трябва да ги преработите, докато станат на пюре. Уредът за бебешки храни работи добре, за да смесят продуктите до каша или пюре. Той се използва предимно за варени храни. Тази машина е бърза и ефективна и ви дава най-гладката структура на бебешко пюре. Важно е обаче да се отбележи, че преработвателите на храни са скъпи, а някои от най-добрите на пазара са минироботите. Въпреки това, ако планирате да правите бебешка храна ежедневно през следващите две до три години, тогава е добре да инвестирате в добър уред, вместо в евтин миксер.
Ако търсите добри уреди за бебешка храна, направете проверка на  бебешкия оригинален уред в многокомпонентен комплект на реномиран производител на хранителни продукти, който да ви позволява да запарявате, смесвате, затопляте и размразявате вашите бебешки съставки. Това означава, че не е необходимо да инвестирате в няколко продукта за готвене на здравословни бебешки храни. Можете също така да погледнете на модели, които не само разбиват, затоплят и смесват храни, но също така действат и като уред за затопляне!

 

2. Пасатор

 

Ако не искате да инвестирате в луксозен кухненски уред или комплект, тогава може да инвестирате в пасатор. Той работи добре за всички задачи за пюре или нектар. Това удобно устройство не само заема малко място, но и лесно се почиства.
Макар и да правят меки зеленчуци доста добре, единственият проблем с тези ръчни пасатори е, че те не работят добре върху твърдите зеленчуци. Освен това те са по-малко ефективни при превръщането на храната в пюре, в сравнение с по-модерните  хранителни преработватели.

 

3. Кошница за готвене на пара

 

Кошницата за готвене на плодове и зеленчуци на пара е здравословен начин за приготвяне на храна. Този метод помага за задържането на хранителните вещества и аромати на пресните зеленчуци и плодове. Винаги можете да инвестирате в такъв уред.
Изберете регулируема кошница от неръждаема стомана, която може да се побира в широка гама тави и тигани. Просто поставете кошницата за варене със зеленчуците в съд с вряла вода. Уверете се, че кошницата остава доста над врящата вода за по-ефективно задушаване.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment