Топ моделите обувки от 70-те

Мода — By on 04.02.2019 15:15

Когато стане дума за 70-те години, вероятно първото, което ви идва като модел от това време, са странните мъжки обувки с платформа, умело съчетани с бял костюм. Днес това е странно съчетание, но за времето си беше особено модно.

Това, разбира се, не е най-големият хит на 70-те. Нашумелите дамски обувки на платформа са особено впечатляващи през 70-те. През този период обувките с платформа бяха модни както сред мъжете, така и сред жените. В началото те са били предимно придружени от високи квадратни токчета. Но с напредването на десетилетието платформите започнаха да се свързват с по-тънки високи токчета – въпреки че последната комбинация касае дамските модели.

Други популярни модели обувки през 70-те са маратонките. Въпреки, че маратонката от 70-те години изглеждаше незначителна в сравнение с онова, което щеше да се случи през 80-те години, времето се отличаваше с безпрецедентно увеличение на популярността на спортните обувки.

Бяха особено популярни моделите за бягане и танци. И за първи път в историята маратонките се носят като модна стрийт тенденция за възрастни, вместо само да бъдат запазени за подходящите събития на леката атлетика или да бъдат носени от деца, за да тренират.

Тази тенденция се дължеше поне отчасти на факта, че спортните събития се предават по телевизията из цялата страна, както не се е случвало до момента. Професионални и олимпийски атлети станаха известни имена и знаменитости извън спорта.

В края на 70-те години всичко свързано с кънтрито стана модно. Певци от кънтри музиката като Кени Роджърс, Доли Партън, Рони Милсап и Еди Бъни превзеха страната и създаваха хит след хит.

Но не само кънтри музиката придоби популярност сред масите през седемдесетте.

Появява се особен интерес към западно облекло за мъже и жени. Тенденцията започва наистина да набира известност през 1978 г., когато телевизионното предаване Далас стана известно и продължи около 1981 г., когато манията преживява възраждане с пускането на филма Urban Cowboy.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment