Тайните на ресторанта, които всеки домашен готвач трябва да знае

Услуги — By on 02.09.2020 12:38

Превърнете кухнята си в петзвезден ресторант като използвате някои съвети и трикове за готвене, които използват в собствената си кухня готвачите от ресторанти Варна, за да можете и вие да се похвалите с кулинарен шедьовър.

 

Използвайте водата от макароните, за да направите копринени сосове

Ако някога сте се чудили защо макароните в някои от най -добрите италиански ресторанти винаги изглеждат по-невероятни от нещата, които правите у дома, отговорът е много прост: вода с паста. Когато готвите макаронени изделия, част от нишестето остава във водата, след като макароните се прецедят. Повечето ресторанти завършват пастата, като добавят в тигана малко нишестена вода и това помага да се преодолее разликата между тестени изделия и сос.

Довършете макароните си в соса

За да получите най -добрите, достойни за ресторант тестени изделия, трябва да приключите с готвенето на пастата си директно в соса. Тази техника дава възможност на пастата да поеме още повече вкус, така че ястието да се събере като едно, вместо просто да бъде сбор от различни съставки.

Използвайте чугунени тигани

Толкова много домашни готвачи разчитат по-скоро на тиган с незалепващо покритие за по-голямата част от готвенето. Но добрият  чугунен тиган може да се използва за готвене на всякакви рецепти. Искате ли да знаете как да приготвите перфектно пържола на печката? Това е чугунен тиган. Плътният метал е почти имунизиран срещу повреди и създава приятен равномерен завършек на всички ваши любими вечери.

Поставете мокра кърпа под дъската за рязане

Точно както омекотяването на маслото с точилка е гениален трик за любителите пекари, поставянето на мокра кърпа под дъската ви за рязане е достоен за ресторант трик за домашни готвачи. Навлажнете кърпа, отцедете я, така че да е само леко мокра, и я поставете внимателно под дъската за рязане. Това ще спре потенциалното плъзгане по плота, което може да възникне, докато режете зеленчуците или месото.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment