Съвети при избор на пелени за еднократна употреба

За нея — By on 21.06.2022 6:54

Това е мръсна работа, но поддържането на бебето чисто и удобно го прави по-щастливо.

Пелените са един от малкото артикули от регистъра, за които сме сигурни, че ще използвате всеки ден с бебето си.

Пелените са един от най-важните артикули, от които ще се нуждаете за вашето бебе. Изключително важно е да поддържате дупето на бебето чисто и сухо, за да му осигурите комфорт и да избегнете обрив от пелени. Повечето новородени изхабяват по 10 или повече пелени на ден, така че очаквайте да се превърнете в професионалист в областта на памперсите за нула време. През първия месец се налага да смените над 300 пелени… Но кой води статистика?

Необходими ли са пелените за еднократна употреба?

Да, по-голямата част от родителите ще предпочетат пелени за еднократна употреба за своето дете. Колко са ви нужни зависи от това дали планирате да използвате единствено пелени за еднократна употреба или пелени от плат през част от времето или през цялото време. (Ето приблизителна оценка на броя на пелените, които ще са ви необходими през първата година на бебето.)

Както пелените за еднократна употреба, така и платнените пелени имат предимства и недостатъци, така че направете проучване и разберете кое според вас ще е най-добро за вашето семейство и вашето малко дете, преди да се ангажирате с каквото и да било. И имайте предвид, че не е задължително пелените да са “всичко или нищо”; много семейства използват комбинация от пелени за еднократна употреба и платнени пелени по различни начини. (Например, можете да използвате пелени от плат у дома и да използвате еднократни за през нощта, в детската градина или когато сте навън.)

Коя е най-добрата пелена за еднократна употреба?

Най-важният фактор, който трябва да вземете предвид при избора на пелена, е да определите какво е най-добро за вашето дете. Може да забележите, че една марка пелени кара кожата на новороденото ви да реагира по различен начин от друга или че една марка предизвиква повече издувания. Намирането на подходящата пелена обикновено изисква опити и грешки и всичко се свежда до това да разберете какво работи най-добре за вашето бебе. Същото важи и за мокрите къпи. Можете да намерите евтини мокри кърпи, които са добри за вашето бебе. Както и много скъпи такива, от които няма да са подходящи за вас.

По-долу са изброени някои от факторите, които могат да повлияят на решението ви да използвате една марка пелени за еднократна употреба вместо друга:

- Цената

- Мекота

- Попиваемост

- Прилягане

- Аромат

- Въздействие върху околната среда

Как да изберете правилния размер на пелените?

 

Тъй като всяка марка пелени пасва по различен начин, добра идея е да изпробвате няколко различни марки, преди да купите тези свръхголеми опаковки. Добре прилягащата пелена ще:

- Поставете пръста си точно под пъпа на бебето.

- Закрепва се симетрично от двете страни

- Трябва да са плътно прилепнали, но не толкова, че да се впиват в кожата на бебето, и да могат да се движат свободно.

Лошата новина е, че лошо прилягащите пелени могат да доведат до много течове и дори до издуване…

Добрата новина обаче е, че ще е ясно кога е време да опитате нова марка.

Имайте предвид, че ако имате проблеми с пелена, която вие и вашето бебе сте харесвали преди, вероятно е време да увеличите размера. (Тъй като размерите за новородени достигат само до около 10 килограма, бебето ви най-вероятно ще порасне до следващия размер за около месец, в зависимост от това колко е тежало при раждането си).

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment