Съвети за избор на детски маратонки от SportFaster

Мода — By on 26.03.2021 6:49

Най-удобните обувки са марковиte маратонки. Но всички ли са еднакво удобни и безопасни? Тази статия описва правилата, които управляват дизайна на детски маратонки. Специалистите от SportFaster.com ще ви помогнат да изберете правилните спортни и ежедневни обувки за вашето дете.

Изненадващо логично правило No1: детето трябва да има ДЕТСКИ маратонки!

 • По-добре е да купувате маратонки за деца от производители, специализирани в производството на детски модели, защото те:
 • вземат предвид особеностите на детската анатомия;
 • спазвт изискванията на SanPiN за ежедневните детски обувки;
 • изработват обувки, които допринасят за правилното развитие на опорно-двигателния апарат.

Тези обувки са по-удобни, по-безопасни и безвредни. Това са моделите, които онлайн магазин Спорт Фастер предлага на най-малките си клиенти.

Още 8 правила за избор на маратонки

За да изберете маратонка, която ще продължи много сезони и няма да създава неудобства на родителите и децата, не забравяйте тези осем изисквания.

1. Анатомична подвижна стелка

Всички бебета се раждат с плоски крака. С възрастта, под въздействието на теглото на детето, сводът на стъпалото трябва да се издига и да образува правилния завой. Това е при условие, че натоварването е разпределено правилно. Обувките с плоска стелка нарушават равномерността на товара – тежестта отива към вътрешната страна на стъпалото, провокирайки плоскостъпие.

Всички модели детски маратонки Adidas имат стелка с подпора, поддържаща вътрешния ръб на крака. Чувствайте се свободни да изберете всяка опция от колекциите Adidas FortaRun и Nike Revolution.

2. Гъвкава подметка, поглъщаща удари

Една анатомична стелка не е достатъчна, за да бъдат краката в правилната позиция. Качеството на подметката също е важно.

 1. Подметката трябва да бъде:
 2. ластик за поддържане на крака в правилната позиция;
 3. да не е твърда, за да не пречи на естественото огъване на стъпалото при ходене;
 4. пружинираща за омекотяване на контакта с твърда повърхност – висококачествената амортизация компенсира натиска върху петата и елиминира микротравмите на гръбначния стълб при бягане и скачане.

Подметката на спортните модели трябва да е по-мека и дебела. При детските маратонки Adidas и Nike, подметката направен от EVA. За ежедневни маратонки се използва TPE или комбинация от TPE и EVA. Тази опция е по-трудна и по-трайна. EVA и TEP също осигуряват добра топлоизолация, предпазвайки крака през студените зимни дни.

3. Защита на чорапите

Повечето наранявания на краката се появяват на пръстите на краката. Ако искате да избегнете нараняване, изберете обувки със защитна гумена капачка. Ежедневните модели обикновено имат допълнителен защитен слой от устойчив на износване материал отпред и на петата – това гарантира трайността на продукта.

4. Фиксиране на глезена и правилно закопчаване

Кецовете не трябва да са свободни. Независимо от издигането на крака, спортните обувки трябва да прилепват плътно по цялата дължина на стъпалото. Сигурно прилепване се осигурява от правилното позициониране на връзките и велкрото.

Всички детски оригинални маратонки Adidas и Nike са с издръжливи велкро каишки. Дори опциите за връзване имат допълнителни лепкави капачки. Всичко, за да улесни детето да се облича само. Каишките велкро също ви позволяват да фиксирате обувката към стъпалото и пищяла с всякаква дебелина.

5. Леки

Модата ни предлага масивни маратонки с дебела подметка. Но това не означава, че трябва да тежат много. Модерни материали олекотяват подметката, оставяйки обувката в безтегловност – от съществено значение за атлетичните модели.

6. Протектор

Спортните обувки не трябва да се плъзгат по която и да е повърхност. Сигурен захват гарантира правилната защита при ходене и тичане. Правилно – асиметрично, изразено. Например подметки от различни колекции маратонки Adidas и Nike са изработени от специално материали, които не се пързалят и осигуряват стабилност на детето ви.

7. Дишащи материали

Обувките трябва да дишат, особено спортните маратонки. Правилната вентилация се осигурява от естествени и перфорирани материали.

 • дишаща текстилна спортна мрежа;
 • перфорирана еко кожа;
 • и естествена кожа.

8. Стил и яркост

За да бъде максима;но доволно детето, маратонките трябва да изглежда добре, освен удобството. Малките пакостници обичат светли цветове, по възможност с рисунки на супергерои или принцеси.

Всички точки ще бъдат безсмислени, ако детето откаже да носи маратонките с удоволствие. В асортимента на онлайн магазин SportFaster.com всяка линия има няколко модела, а всеки модел има няколко цвята.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment