След парти вечер използвайте Drink and drive

Услуги — By on 15.05.2019 9:08

Проучванията показват, че шофирането, ходенето пеш, колоезденето и използването на обществения транспорт могат да бъдат опасни, когато сте употребили алкохол. Какво е най-удачно да направите, за да се приберете след тежка парти нощ?

Шофиране

Това очевидно е можете да направите. Освен че нарушавате закона, можете да предизвикате тежко произшествие. Шофирането в нетрезво състояние води до една трета от всички смъртни случаи в страната. Изключете от плановете си комбинацията пиене и шофиране, няма точка, в която да е безвредно консумацията на алкохол и сядането зад волана на автомобила. Така че нека да изясним това веднага. Никакво шофиране дори и след една глътка алкохол

Ходене пеша

Може би си мислите, че това ще бъде разумно безопасна алтернатива на шофирането до дома след бурна нощ. Оказва се, че ходенето в пияно състояние, също е опасно, най-вече за вас. Едно проучване установява, че пешеходците, които са пили са два пъти по-склонни да пренебрегнат сигналите за преминаване на пешеходци на кръстовищата, което ги прави тотално мишени за превозните средства. Статистиката казва, че пияните пешеходци са с по-тежки наранявания и се нуждаят от по-дълъг престой в болницата, отколкото трезви пешеходци, които са били удряни от коли – вероятно защото алкохолът забавя времето ви за реакция.

В около 10% от случаите на блъснати пешеходци от превозни средства, пешеходецът е пиян. Така че, ако ходенето пеша в нетрезво състояние е по-малко вероятно да навреди на другите, това все пак е неизбежно рисковано за самия пешеходец.

Обществен транспорт

Като цяло, обаче, общественият транспорт изглежда много по-безопасен вариант от шофирането, колоезденето или ходенето. Проблемът, разбира се, е, че общественият транспорт в повечето градове не работи цяла нощ.

Drink and drive

Услугата Drink and drive е направена точно за този случай и не бива да бъде пренебрегвана. Обаждането ви до фирмата ще реши всичките ви проблеми. Ще се приберете невредими у  дома и то с личния си автомобил, шофиран от професионален шофьор.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment