Следващото ви посещение в автосервиз

Ремонти — By on 12.12.2012 13:12

На всеки шофьор, било то любител или професионалист, рано или късно се налага да ремонтира автомобила си. Избирайки автосервиз, като първа крачка, може да започнете като обсъдите евентуалните кандидати с приятели и познати, които имат същата марка автомобил като вашия. Още един добър помощник, който ще ви помогне да отсеете плявата от добрите автосервизи са специализираните сайтове и форуми, там съвети никога не липсват, и в повечето случаи пишещите там са достатъчно компетентни. Не липсват и неграмотни списвачи, така че внимавайте! Вманиачените в определена марка шофьори много по-усърдно изучават пазара, преди да се спрат на автосервиз, сравнено с останалите любители шофьори.

Основните правила, които е добре да спазвате, когато решите да посетите автосервиз:

    Доверете се на специализирани автосервизи. Според нас не е особено мъдро решение да оставите колата си в автосервиз на Рено, ако тя е Мерцедес. Отидете в специализиран автосервиз имено на тази марка.
  1. Не отхвърляйте с лека ръка съветите, които приятели, познати или колеги ще ви дадат. Благодарение на това просто правило ще можете няколкократно да снижите рисковете, свързани с некачествено обслужване.
  2. Поинтересувайте се дали работниците или приемащия ви в конкретния автосервиз персонал биха могли да ви покажат наличните сертификати и удостоверения, свидетелстващи за легитимността и добрата работа вършени в автосервиза, в който се намирате. Сертификатите, също така, обикновено потвърждават наличието на качествено оборудване, с което ще се извършват ремонтните работи.
  3. Не пропускайте да съставите, заедно с обслужващия ви персонал, акт за първоначалния оглед на автомобила. Това ще ви даде възможност да предявите претенции към предприятието, ако по някаква причина на колата ви са нанесени умишлени или неумишлени повреди.
  4. Винаги изисквайте писмен договор за изпълнените в автосервиза технически работи, и гаранция за извършените работи и монтирани по автомобила детайли.
    Следвайки тези прости правили вие ще можете да сте спокойни за ремонта на вашия автомобил, а в случай на необходимост ще можете да предявите съответните юридически искания към автосервиза.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment