Синбиотик за качествен състав на микрофлората

Услуги — By on 10.10.2018 20:31

Дисбактериозата е най-честото заболяване на червата. Това е нарушена микрофлора като причините за това могат да са най-различни – стрес, прием на антибиотици, небалансирано хранене, различни инфекции и много други. Навременното лечение предпазва от усложнения, а това може да се постигне с помощта на синбиотик.

Това е хранителна добавка, която съчетава пробиотик и пребиотик. Лечението с нея е резултатно защото се съчетава действието на пробитик и пребиотик. Когато попадне в червата пробиотикът потиска развитието на патогенните микроорганизми и по този начин започва да нормализира микрофлората. Полезните бактерии, съдържащи се в пробиотика започват бързо да умират. Приема на пребиотик създава среда за бързо развитие и размножаване на полезните микроорганизми.

Ето защо синбиотик е предпочитан – съчетава и двете съставки. В стомашно-чревния тракт той нормализира микрофлората и създава кисела среда, която засилва активността на полезните микроорганизми. Хранителните добавки не причиняват странични ефекти и не са забелязани при различните възрастови групи. Могат да се ползват както от деца, така и от бременни. Синбиотикът със своята балансирана комбинация от полезни микроорганизми засилва функциите на целия организъм. Възстановява нарушения био баланс и повишава имунитета. Освен това се премахва вредното действие на антибиотиците, на различните медикаменти, приемани продължително време, а се подобрява храносмилателния процес.

Тази добра комбинация между пробиотик и пребиотик се налага да се взема при различни случаи – прием на антибиотици, продължителна употреба на лекарства, повишено кръвно налягане и холестерол, дисбактериоза, инфекции, простудни заболявания, алергии, както и за подобряване общото състояние на организма. Човешкият организъм е здрав когато човек им добър имунитет. Това е възможно само при нормален био баланс, за който може да помогне приема на синбиотик.

Макар и с добре балансиран бактериален състав този биопрепарат трябва да се приема след консултация с лекар за да се уточни дозата. В информацията за препарата има препоръчителна доза, но всеки организъм е различен, което налага уточняване на дозата и продължителността на приема.

За синбиотик може да разгледате информацията, посочена в различните сайтове за здраве и онлайн магазините за биопрепарати. За здравето е задължително да се прави всичко, така че то да бъде перфектно.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment