Сив интериор: неутралният тренд, който е тук, за да остане

Без категория — By on 17.12.2019 9:07

siv-interiorВъпреки че може би не са толкова бързо променящи се и динамични като тези в модната индустрия, тенденциите в света на интериора също са в постоянно развитие. Тези в интериорната индустрия все пак се задържат малко по-дълго, отколкото в тези в модата, като много тенденции се преобразуват и адаптират с течение на няколко години, като през този период остават актуални, а след него са леко променени. Добри примери за това са медта и розовото, които се наблюдават като водещи тенденции през последните години. Има обаче един отличителен външен вид, който по-добре се описва като интериорен феномен, а не като тенденция поради присъствието си в индустрията през последните десет години. Разбира се, говорим за сивия интериор. Изминаха дните, когато ключовите неутрали бяха бежов или магнолия, като сега сивото е на власт и то е в основата на избора на почти всички видни имена дизайнери и модни къщи в бранша.

Един от най-универсалните цветове в спектъра е сивият. Тези интериори вече са циментирани като шикозни цветови решения във всеки дом. Сивото и неговите оттенъци са ключов елемент в множество стилове. От по-актуалния избор за неутрална боя за стена вместо класическата магнолия, до мебели и аксесоари, сивото е актуален, ни същевременно непреходен, класически цвят за всяко пространство. Той може да се използва в целия дом. Универсалността на сивото означава, че всяко пространство може да придобие неповторимо усещане в зависимост от това с какво е сдвоено и многото различни нюанси на сивото водят до безкрайни опции, за да се гарантира, че никоя стая не е еднаква с предходната.

Перфектната основа за огромното мнозинство от цветове, с които може да се комбинира, прави сивото отличен избор за всяко съвременно жилище. Сивите интериори могат да формират основата на безброй интериорни решения и да ви позволят да бъдете толкова фини или смели, колкото желаете. Популярността на сивото като неутрално е свързана с възхода на друга огромна интериорна тенденция на момента – тази на скандинавския стил. Тези влияния се изразяват в приглушена палитра от сиви, бели и фини пастелни акценти, проникващи във всяко пространство от всекидневни и спални до бани.

Източник: https://domo-tex.com/

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment