Сауна в банята. Какво трябва да запомните, когато инсталирате домашна сауна?

Без категория — By on 28.03.2022 12:46

sauna-v-baniata  Смятате, че използването на сауната е възможно само по време на посещение в СПА центъра. Но това далеч не е така! Можете също така да инсталирате сауната в собствения си дом. Банята е идеалното място за това. Истината е, че ни трябва само 1,5 кв. м, за да инсталираме сауната. Толкова свободно пространство и това не е трудно да се намери, особено когато става въпрос за такова прекрасно място като сауната. Работата по сглобяването не отнема твърде много време, защото може да се случи и само за един ден. Струва ли си? Със сигурност!

Така че не е нужно да имаме някаква голяма баня, за да си позволим определени удобства. С малка баня не е нужно да се отказвате от сауната. Всичко, което трябва да направите, е да се отървете от традиционната вана (те обикновено заемат много място) и да инсталирате душ кабина на нейно място. Тогава малка сауна ще се побере точно до такава кабина. Наклоненият покрив (в случай на бани на таванско помещение) също не пречи на инсталирането на сауната.

Вентилация

  Най-важният проблем при инсталирането на парна сауна в нашата баня е правилната вентилация. За да се предотврати прекалено намокряне на помещението, въздухът трябва да циркулира свободно в помещението, към което се извежда. Също така не забравяйте да оставите разстояние от поне няколко сантиметра между стените на банята и стените на сауната.

Инсталация – изисквания

  Когато решим да инсталираме неусложнена и следователно проста традиционна сауна, единственото изискване е правилната електрическа връзка. В парните бани допълнително ще са ни необходими: връзка за вода (достатъчно е да свържете инсталацията със студена вода за захранване на парогенератора), канализационен канал (с минимален диаметър 50 mm), през който ще се кондензира водната пара извеждат в канализационната система, захранване с електроенергия към парогенератора и връзка към канализационната вентилация.

Източник: Онлайн магазин за гранитогрес

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment