Различни видове сладкарски конвектомат

Обзавеждане — By on 08.02.2023 9:18

Тъй като технологиите напреднаха значително, напредна и способността ни да създаваме обширна селекция от разнообразни продукти, включително уреди за готвене. Така, например, можете да намерите сладкарски конвектомат от всякакъв вид. Но се сблъскваме с редица модели, които трудно можем да различим, ако не разбираме какво точно да гледаме. Затова днес, в тази статия, ще видим какви са различните видове сладкарски конвектомат.

 

Разлики по отношение на капацитета

Капацитетът при сладкарските конвектомати се измерва с броя тави, които може да побере уредът. Някои са само с една тава за печене, което означава, че можете да готвите само една порция едновременно. Но е помислено, разбира се, и за по-натоварените заведения, в които се предлагат приготвени на място сладкарски изделия. Затова можете да срещнете много по-високи капацитети, включително и някои уреди, които са с до шест и повече тави за печене.

 

Регулиране на температурата

Разликите при регулиране на температурата и други характеристики идват на няколко нива. Най-простото от тях е методът на нагласяне – аналогово или цифрово. При аналоговото се използва ръчна работа с бутоните, докато цифровото понякога предлага и програми, които да помогнат с нагласянето на характеристиките на вътрешната атмосфера в конвектомата. Друга разлика е нивото, на което може да се регулира температурата. Например, някои сладкарски конвектомати работят в диапазон 100-270 градуса по Целзий. Други достигат и до 300 градуса. Трети могат да готвят и на под 100 градуса. Разбира се, тази характеристика варира значително, в зависимост от производителя и неговите стандарти за производство на продуктите за готвене.

 

Материали за изработка

В повечето случаи за материал на корпуса се използва неръждаема стомана. Тя е с отлични характеристики, що се отнася до високо качество, отлична способност за издържане на температурни разлики, дълготрайност на употребата и лесно ползване със също толкова лесно почистване. Разликите предимно идват от изолаторния материал, който може да е силиконова гума или друг тип, предназначен за хранително-вкусовата промишленост. Разбира се, използва се стъклен материал за вратичката, като в редица случаи се предпочита двойно стъкло.

 

Интензивност на употребата

В зависимост от мощността, капацитета, материалите, които са използвани, и някои други характеристики, различните видове сладкарски конвектомат са подходящи за един или друг тип интензивност на употреба. Някои не могат да отговорят на изискванията на силно заетите ресторанти, приготвящи сладкарски изделия, докато други са съвършени за тях.

 

Допълнителни характеристики

Сладкарските конвектомати също се различават, естествено, по размерите и теглото си, което е важна черта, която да разгледате, когато купувате такъв. Това се обуславя от нуждата да намерите специфично пространство за уреда. Освен това разлики има и във вида на защитата, която е използвана за специфичния модел. Допълнително, редица конвектомати идват с вътрешно осветление. Може и да ви се иска да пренебрегнете тази характеристика и тя определено не е измежду най-важните, но е доста удобна и може да помогне на готвачите ви да виждат какво се случва с приготвяните продукти, без да трябва да отварят и да вадят тавите.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment