Работилница за тапицерски услуги

Ремонти — By on 06.12.2012 11:20

Тапицерски услугиЧитателите в не едно писмо са ни запитвали, как най-добре да преценят, кой майстор или работилница, предлагаща тапицерски услуги, да предпочетат? С натрупването на писмата, искащи подобен съвет се материализира и нашето желание да дадем няколко конкретни съвета, водещи към възможно най-удачното избиране на тапицерски услуги. Нашият експерт, чиито експертни съвети ще прочетете в тази статия, е майстор с дългогодишен опит в тапицерските услуги, който сега, макар от кратко време, да се занимава с друг вид мебелни услуги, с радост си припомни особеностите на извършваните до неотдавна от него тапицерски услуги.

Нашият майстор не ни даде конкретни имена на свои колеги, предлагащи тапицерски услуги в София и страната, но пък съветите му как да изберете фирма или майстор за тапициране на вашите мебели са наистина незаменими:

„Най-добре би било ако някой ви препоръча конкретни тапицерски услуги. Още по-добре – ако ви се отдаде възможност да наблюдавате как майсторът работи. Все пак съветникът ви може да се окаже човек с не много високи стандарти, хвалещ откровено лошо качество.
Много фирми твърдят, че наистина качествените тапицерски услуги могат да се изпълнят само в специално оборудван цех. И макар да има истина в подобно твърдение, то не е аксиома. Разбира се, качествено тапициране на мека мебел може да се извърши само при наличието на специализирани инструменти, като компресор, пневматичен такер и т.н. Но…

  • Никой не би ви дал гаранция, че подобни инструменти са налични у фирмата, която претендира, че цехът е от толкова голямо значение. Специализираното оборудване често струва немалко пари, а така нареченият цех може да се окаже стар сеновал или краварник. Между другото, преди време тапицерската ми работилница се подвизаваше в гараж. Невисок наем, лесно отопляема и проветряема гаражна клетка с нужните размери, електричество и фирмен пневматичен инструмент – това бяха условията, в които работех. Ето защо, не виждам нищо лошо в това да се работи в различно от специализиран цех помещение. Това което е от значение са хората, които работят в него.
  • В голям брой от случаите и идея си нямате, с какво могат да напълнят дивана или креслото ви. Всичко зависи от елементарната човешка култура и съвест. Не знам дали ще ви учудя ако кажа, че неведнъж ми е попадала мека мебел с какви ли не боклуци, използвани за пълнеж. При това мебелите, за които ви говоря бяха от известни, добре разпространени фирми. Фирми, които се предполага да имат цехове, и че изработват мебели най-висока класа

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment