Причини, водещи до отпушване на каналите

Услуги — By on 05.04.2017 14:38

Честотата на запушване на канализационните тръби зависи от условията на използване на всеки елемент от системата ( мивка, вана, тоалетна). В повечето случаи наслагванията  по вътрешните стени на тръбите и полепналите по тях отпадъци водят до лошо изтичане на отпадъчните води от мивката, ваната, умивалника, тоалетната, а това е свързано  със следващото действие – отпушване на каналите.

Ако системата отведнъж излезе от строя, то причината може да бъде попадане на голям предмет (гъба, парцал, кутия от ароматизатор)в канализационната тръба. Най-често големите отпадъци попадат в канализацията от тоалетната, защото отворът е най-голям. Останалите отвори са малки и защитени от цедки.

Рядко, но все пак срещащи се причини, водещи до отпушване на канали, могат да бъдат замръзване на тръбопровода, разместване на почвата, повреда в системата  или износване. Канализационната система се състои от вътрешна и външна част.

Вътрешната част на системата, т. е. тази част, която се намира в жилището се състои от:

-          приемник (вана, тоалетна,мивка, умивалник);
-          тръбопровод (за отвеждане на отпадъчните води);
-          канализационен щранг.

Външна част на канализационната система – частта от системата, която отвежда отпадъчните води до пречиствателното съоръжение. Тя се състои от:

-          тръби;
-          места за събиране на отпадъчните води;
-          локални съоръжения за почистване на отпадъчните води.

Почистването на тръбите и отпушване на каналите се прави чрез използване на различни начини.

При леко запушване може да се използва обикновената ръчна вакуум помпа. Необходимо е с нея да закриете отвора на мивката като гумената чашка да бъде закрита с вода. Направете няколко резки вертикални движения с уреда, като не го отделяте от отвора.

След това водата започва да изтича свободно. Може да направите допълнителна промивка за пълно възстановяване движението на отпадъчните води по канализационните тръби.

Ефективен и съвременен начин за отпушване на каналите е хидродинамичният.

Хидродинамичното почистване на канализацията се извършва с хидродинамична машина, включваща помпа за високо налягане, маркуч, дюзи с различни размери. Използва се за борба със запушванията при канализационни тръби с различен диаметър.

Този начин за отпушване на канали се използва както за почистване канализациите на промишлени обекти, така и за отстраняване на битовите запушвания.

За отпушване на каналите в жилищата се използва компактно оборудване – хидродинамичната машина с малки размери се справя ефективно с всички видове запушвания, независимо от тяхното местонахождение.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment