Практически съвети за баня от 5 кв.м.

Без категория, Обзавеждане, Ремонти — By on 29.08.2018 8:28

Основната трудност при разработването на дизайн на баня е не твърде ограничената площ, а отсъствието на основна идея. Впечатляващ и уникален дизайн може да се създаде дори и в много малката баня. Основната задача е визуалното разширяване на границите на помещението. За да се справите с нея, следва да изберете правилните материали и да знаете някои от техниките за проектиране. На първо място ще говорим за правилния избор на цветове.

Ако банята не е много просторна, тя не ви задължава да я направите в бял или друг светъл цвят. Лесно можете да нанесете на финала боя или плочки в тъмни и студени нюанси, например синьо, лилаво и др. В тъмен цвят банята може да изглежда достатъчно уютна. Избягвайте, обаче, кафяви и червени тонове, които са подходящи за голямата баня. Те не си заслужават, защото ще намалят пространството визуално.

Сравнително популярно решение за малката баня е реконструкцията. Комбинацията от баня с част от коридора, тоалетна или килер ще ви даде повече пространство за творчество. Не забравяйте, че трябва да получите разрешение.

Достатъчно голямата ъглова вана ще бъде най-успешният избор. В такава баня можете да се отпуснете, колкото е възможно повече дори и в компанията на любимия ви човек.

Опитайте се да имате един обект на една стена. Опитайте се да опитимзирате пространството на пода, така че да има минимално количество мебели и фаянс за баня. Също така, е важно в малката баня да се използва цялото пространство оптимизирано до последния ъгъл.

  • Когато планирате банята, ще бъдете ограничени от някои моменти:
  • Разположението на каналите за вентилация и вратите.
  • Местата за свързване с тръбите (вода и канализация).
  • Електрическата кабелна безопасност.

Преди извършване на ремонта, не забравяйте да изготвите план за местоположението на мебелите и санитарния фаянс.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment