Полилеи за коридора: актуални препоръки за 2021-2022 г

Обзавеждане — By on 17.01.2022 11:17

Изборът на полилей за вашия коридор не е лесна задача. В крайна сметка, той трябва да придава уют на доста малка стая, което я прави удобна. И от коридора до голяма степен зависи какво първоначално впечатление ще остави в случай на пристигането на гостите, за цялата къща. Ето защо е важно да се вземат предвид най-новите тенденции в модата и интериора на стаята. Полилеите за коридора 2021-2021 могат да бъдат направени в различни стилове. Нека се опитаме да разберем тънкостите на избора малко по-подробно.

 

Характеристики на избора на полилей за коридора 2021-2021

 

Когато мислите как да изберете полилей в коридора, първо трябва да оцените размерите на тази стая. По-специално, в доста голяма стая е по-добре да инсталирате няколко източника на светлина, точковото осветление или комбинацията от централен полилей с няколко аплици ще бъде добър вариант. В малък коридор определено не е нужно да окачвате обемист полилей, защото това ще направи стаята визуално по-малка по размер. Важно е коридорът да има добро осветление – не по-лошо, отколкото в други стаи. Следователно лампата не трябва да е слаба, но светлината от нея не трябва да е ярка или дразни очите. Също така, когато мислите кои полилеи са подходящи за коридора, е необходимо да се вземе предвид местоположението на осветителното тяло. Компетентното прилягане ще помогне за зониране на пространството и ще направи стаята визуално по-просторна. Разбира се, трябва да се вземе предвид и стилът. В крайна сметка полилеят трябва компетентно да допълва интериора, а не да изглежда като чуждо включване и отделен компонент.

 

Какви са полилеите в коридора?

 

Мислейки как да изберете правилния полилей в коридора, първо трябва да вземете предвид техните видове. Производителите предлагат огромен брой модели за всеки вкус и на напълно различни цени, но като цяло има полилеи за коридора: как да изберем полилей в коридора. Това са класически модели, при които източникът на светлина е разположен на известно разстояние от тавана. Дизайнът може да бъде окачен на специален “крак”, верига или обикновена тел. Благодарение на това те перфектно осветяват долната част на стаята. Окачената конструкция е достатъчно голяма и не е подходяща за поставяне в тесен коридор. Но това помага да се отклони вниманието от дефектите на тавана.

Таванни лампи.

 

Те често са доста евтини, монтирани близо до тавана, така че дават разсеяна светлина, която не удря очите. Страхотно за малки коридори и стаи с ниски тавани. Но когато се инсталират в доста просторни стаи, е по-добре да ги допълните с други източници на светлина. Отделна група се състои от аплици, които могат да се монтират на стени в допълнение към основното осветление. Също така много видове модерен дизайн включват инсталиране на система за точково осветление – няколко LED лампи, инсталирани на обмислени места.

 

Полилеи за коридора в зависимост от стила

 

Когато мислите кой полилей да изберете за коридора, в зависимост от дизайна, можете да чуете следните препоръки:

 

Модерен. Тук ще изглежда страхотно полилей със ярки нюанси, който ще привлече вниманието и ще служи като вид акцент. Можете също да дадете предпочитание на сложни форми. Можете да използвате няколко нестандартни тела и да ги поставите асиметрично.

 

Класически. Полилеите за коридора в интериора на класически стил могат да изглеждат като елегантен модел с кристални или стъклени детайли, както и много допълнителни елементи (например висулки). Добър избор би бил полилей, имитиращ стар фенер или канделабра.

 

Висока технология. Тук ще изглежда страхотно продукт с рамка от метал, никел и хром. Можете също да изберете полилей със строги геометрични форми.

Азиатски стил. В такъв коридор лампа, изработена от естествени материали, като бамбук или дърво, ще изглежда страхотно.

 

Съвети за избор на полилей за коридора полилей за коридора

 

Ако искате да закупите идеалния полилей за коридора, трябва да вземете предвид няколко прости съвета от дизайнери: В квадратен коридор страхотно изглеждат модели във формата на кръг или квадрат, които трябва да бъдат фиксирани в централната част. Правоъгълният коридор идеално се допълва от удължена лампа. За тесен коридор е по-добре да поръчате модел с не много широк таван – не повече от една трета от ширината на стаята. За да осветите дълъг коридор, можете да поръчате няколко лампи с абажури във формата на квадрат или кръг. Отличен вариант за осветление на коридора могат да бъдат въртящи се абажури, които са монтирани върху гъвкав маркуч или по-твърд държач. Те дават наистина неограничени възможности и ви позволяват да преобразите всяка стая. Онлайн магазин shop.polarislighting.bg предлага богат избор от разнообразни полилеи за коридора за всеки вкус на адекватна цена. Можете да закупите от нас както евтини продукти, така и модели от най-новите колекции на известни дизайнери. Опитни мениджъри ще опаковат сигурно покупката и ще организират бърза доставка до всяка точка. Украйна.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment