Полезни съвети при избора на етажерка за обувки

Мода — By on 15.03.2023 12:20

За правилното съхранение на обувките в едно домакинство е създадено разнообразие от затворени шкафове – някои от тях, вградени в монолитни и модулни портманта. Когато обаче в антрето на едно малко жилище липсва пространство за по-масивно обзавеждане, на помощ идва практичната етажерка за обувки. Тя е обект на настоящия материал, в който ще разгледаме основните аспекти на нейното закупуване.

Предназначение на етажерката за обувки

Етажерката за обувки не се нуждае от обяснение. Това е най-често компактна конструкция, чиято форма и големина може да варира в зависимост от дизайна и нуждите на съответното домакинство. Основна задача на етажерките е да пестят пространство, като същевременно осигуряват оптимално пространство за съхранение на обувките на цялото семейство.

Вместимостта на всяко изделие зависи от броя и широчината на отделните рафтове. Най-големите етажерки са високи, защото по този начин се използва вертикалното пространство на стената, без да се стеснява излишно малкия коридор. Като дизайн, етажерките са по-често от отворен тип, а материалите които се използват са: пластмаса, метал и дърво – често можем да видим комбинация от двете.

Как да изберете етажерката?

Вече не е нужно да обикаляте безброй физически магазини, за да закупите рафт за обувките на своето семейство. Можете лесно и бързо да се сдобиете с това важно прииспособление онлайн. Чудесно място за покупка е онлайн магазин Giga.bg, където ще ви предложат разнообразие от големини, форми, материали и дизайни.

Подвижните стелажи са чудесно решение за жилищата тип студия, където обикновено не съществува предверие. Предимството им е, че могат лесно да сменят своето местопложение. Ако очаквате гости и искате да въдворите ред в малкото си жилище, спокойно можете да преместите стелажа за обувки в килер или на друго място, където няма да се вижда.

Този тип системи обикновено са под формата на сглобяема конструкция, която може да се раздели на различен брой модули. За многочленни семейства е налице възможността да се използват всички модули на системата, докато за жилищата, в които живеят един или двама човека, може да се използва половината капацитет на стелажа или същият да се раздели на две платформи за съхранение – за него и нея.

Материалът – какво бихте могли да изберете?

Материалите, използвани за изработката на обувни етажерки, са доста разнообразни. Най-здравите конструкции са изработени от метал, а най-стилните и луксозните – от ковано желязо и естествено дърво. Логично, цената на металните стелажи и етажерки е доста по-висока от тази на системите от пластмаса.

Пластмасовите печелят вниманието на купувачите със своята лекота, ниска цена и липсата на корозия. Леката етажерка за обувки е лесно преносима, а когато е оборудвана с колела, тя може да се мести без да е нужно обувките да се свалят. За разлика от стелажите и рафтовете от метал, пластмасовите не се покриват с петна ръжда след известно време. Цените на дори най-големите изделия са изключително ниски.

Дизайнът на етажерките често касае начина на тяхното позициониране. По този принцип те се делят на свободно стоящи и стенни. И двата варианта имат редица предимства. Свободно стоящите се инсталират по-бързо и могат да се местят. Стенните, от друга страна, пестят място, което е особено важно за жилищата с малки антрета и коридори.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment