Особености при покупка на яхти втора ръка

Услуги — By on 20.12.2017 13:38

Покупката на нов плавателен съд е скъпо удоволствие, което е по джоба на малко хора. На хората им се иска да си имат такъв за да се разхождат по вълните и намират решение – покупка на яхти втора ръка.
Стойността на поддържания плавателен съд се променя в зависимост от различни фактори. Като правило престоя от 5 години във водата значително намалява цена, но в много случаи това е свързано с вида на плавателния съд. По-сложно е, ако по време на ползването на лодката е направена модернизация – снабдена е с ново оборудване. Естествено, всяка една модернизация води до повишаване цената на яхти втора ръка.

За да се определи стойността с допълнителното оборудване е нужно да се знае неговата цена, годината, когато е правено, процента на износването за ползвания период. Изборът на плавателен съд втора употреба е доста труден, ако нямате достатъчна информация и знания в тази област. Самостоятелно ще ви бъде трудно и за това е добре да ползвате услугите на специалист в тази насока.

В интернет ще откриете много онлайн предложения. Може да разгледате каталозите с предложения и да се консултирате със специалисти чрез посочените контакти. Много яхт клубове предлагат яхти втора ръка, като при тях има и сервизно обслужване. Специалистите имат поглед върху състоянието на плавателните съдове и за тяхната поддръжка. Те ще ви направят правилното предложение и ще имате възможност да ползвате сервизното обслужване при нужда.

Ако плавателният съд не е във водата, специалистът ще огледа външния вид, ще оцени състоянието на двигателя и всички работни възли, а така също електрониката и вътрешния вид. После се оценя хода на яхти втора ръка – с плаването им във водата. Задължителен етап се явява изкачването на сухия док. Това е скъпа процедура, но е наложителна. Това позволява да се оцени състоянието на тези части, които се намират под водата – наличие на остатъчен метален слой или наличие на осмоза на дъното, ако е от полиестер.

Яхти втора ръка представляват интерес за клиентите, защото много от тях са в добро състояние, на достъпни цени, готови за пускане във водата всеки момент, което позволява на потребителя да се радва на приятна разходка сред морската шир.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment