Подмяна на стара дограма с нова

Обзавеждане — By on 08.07.2013 13:00

Има няколко характеристики на съвременната дограма, които засягат трайност, разходи, енергийна ефективност и цялостен стил. Помислете за тези фактори при избора й, преди да решите коя е най-подходяща за вас.

Докато изборът на подходящи прозорци и врати може да изглежда сравнително прост, има редица фактори, които оказват влияние върху тяхната трайност, енергийна ефективност и разходи по поддръжка. Човек трябва да помисли за някои от тези характеристики, преди да вземе решение за тип или стил.

* Функция.

Първо обърнете внимание на това как тази дограма от Luxplast.bg ще се използва. Декоративни стъкла на прозорците и вратите може само да бъдат картина на дома за някои, но двоен стъклопакет може да бъде важен за този, който иска да защити дома си в тежка зима, да го направи по-топъл. Повечето съвременни строителни норми изискват използване на закалено стъкло за определени прозорци, като тези с напречни прегради. За екстремни условия, помислете за ламинирано, устойчиво на счупване стъкло, което има за цел да издържи на силен вятър.

* Цена.

Повечето собственици на жилища и строители са принудени да останат в рамките на един разумен бюджет при инсталиране на нова или подмяна на стара дограма. Има редица неща, които засягат разходите, като например: материал за рамката, вид стъкло, специално оцветяването или обработка, размер и форма. Проучване на всяка от тези области старателно ще ви помогне да се спрете на един избор, който отговаря на вашия начин на живот, както и на джоба ви.

* Дизайн.

Голямо предимство на качествената съвременна дограма е, че може да се изработи в много различни форми и размери. Какъв стил ще решите да изберете може драматично да повлияе на общото усещане за вашия дом.

* Лесно монтиране.

Най-лесната за монтиране дограма от Luxplast.bg е тази, която може да бъде монтирана в съществуващи рамки, без да се разрушават стени, освен ако не правим основен ремонт и обновяване на дома. Желателно е да не се опитваме да го направим сами, по метода „Направи си сам”, освен ако не сме майстори, а да извикаме специалист.

* Поддръжка.

ПВЦ и алуминиева дограма обикновено изискват малко, да не кажем почти никаква, поддръжка. Тези устойчиви на промените във времето материали намаляват необходимостта от поддържане. Прозорци и врати, които се отварят навътре, завъртат или отварят настрани са по-лесни за почистване, отколкото неотварящите се части.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment