Икономични, сигурни и безопасни – пелетни камини от ново поколение

Обзавеждане — By on 26.03.2015 15:35

uitni-kaminiИкономични, сигурни и безопасни са трите думи обобщаващи плюсовете на съвременните пелетни камини. В общи линии това са и трите точки, които потребителите следят при покупката на какъвто и да е отоплителен уред. Но при пелетните камини може да допълним още едно съществено преимущество – ориентирани са изцяло към опазването на еко системата, в която живеем.

Като извод, повечето клиенти споделят, че след като са сменили старият отоплителен модел в дома си, са спечелили много. Технологиите, които са въведени в тези камини са иновационни. Техният основен приоритет е да пестят. Така например електронната система на пелетната камина е така направена, че да работи с минимално количество електроенергия, този тип камина се зачислява към енергоспестяващите системи. Освен това тя е направена така, че да работи цяло денонощие, в период от половин година. Това спестява неимоверно от Вашите разходи. Не е нужно камината да използва цялата си мощност, за да затопли на ново помещението. Реално в режим на работа, пелетната камина само затопля до дадената температура, с което осъществява голяма икономия. Ако мрежовото напрежение падне, камината преустановява работа. Ако то се възстанови, камината трябва да бъде запалена отново. Ето това я прави толкова безопасна. Системата не позволява прегряване и възможност за опасност. На практика тя никога не прегрява.

Споменавайки безопасност, като основен плюс, ще се спра и върху това, че този тип камина е напълно щадяща човешкото здраве. Особено подходяща е за домове с деца. Не отделя дим и разбира се сажди, така че хора с дихателни проблеми не отбелязват, каквото и да е влошаване на състоянието си. Абсолютно безвредна и надеждна.

Сигурността винаги е на първо място. Всяко семейство търси най-сигурният модел отоплител, така че да разчита дългосрочно на него. Пелетните камини имат всички възможни функции. В техните настройки са включени – измерване, проследяване на температурата, задаване на потребителска програма, часови зони за ден или седмица. Всичко, което може да направи работата на пелетната камина автономна е на лице. Остава да й се насладите.

Производителите са се постарали насладата да е пълна, с възможността да изберете дизайн съответстващ на вашия интериорен вкус. Облицовките на камите са керамика, мрамор, гранит. Цветът също зависи от Вас.

Моделите, които пазара предлага са изключително компактни. Размерите им са съобразени с нуждите на съвременния дом от повече площ и не заемат особено голямо място. Колкото по-мощна е камината, толкова по-голям е размерът. Но и в това твърдение може да откриете разлики с предлаганото от производителите. Всички камини от този тип имат красива външност и елегантен вид. Те са идеално допълнение и акцент за Вашия дом.

Comments are closed.