Безработицата в САЩ до най-високата им точка от Втората световна война

Актуално, Без категория — By on 23.04.2020 13:45

В момента САЩ се борят с безпрецедентните нива на безработица и се очаква да преживеят коронавирусна рецесия поне до 2021 г. Към  април над 22 милиона американски работници са загубили работата си поради коронавирус.

Александър Колвин, изследовател по труда и заетостта и декан на ILR School от Cornell University казва на CNBC Make It, че мащабът на проблема е „драматичен“.

Само преди два месеца американската икономика преживява най-дългото си непрекъснато разрастване в записаната история. Коефициентът на безработица беше нисък на десетилетия, със значително повече работни места, отколкото безработни , а растежът на заплатите се ускоряваше . Фондовият пазар бе достигнал рекордни резултати, потребителите бяха уверени , а националното богатство се надигна напред до рекордните 106 трилиона долара.

След пристигането на вируса на бреговете на САЩ животът в Америка се промени драстично. Днес повечето американци живеят по нареждания „ стоят у дома “ и трябва да практикуват „социално дистанциране“, когато са на публично място. Известно е, че над 600 000 американци са заразили вируса, а над 30 000 са загинали – цифрите, които продължават да се увеличават бързо и вероятно подценяват действителната такса. Над 22 милиона американци са подали първоначални искания за безработица само през последните четири седмици . Не е изненадващо, че работните места и индустриите с ниски заплати са най-силно засегнати.

Източник: nameri-rabota.com

 

 

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment