Остъкляване на терасите през зимата

Услуги — By on 29.08.2017 19:03

В живота не винаги могат да се осъществят всички планове в подходящото време. Това касае много неща, в това число домашния ремонт.

По някакви причини не винаги може да се заемете с това през лятото, но нямате възможност да отложите до следващото лято.

Някои вътрешни ремонти работи могат да се извършат и през студеното време, но, когато става дума за остъкляване на тераси, мнозина се съмняват, че това си заслужава да се прави през студения сезон.

Тези съмнения са отчасти оправдани, докато не се разгледа какво представлява самия процес.

Работата е в това, че поставянето на конструкцията може да е свързана с основен ремонт, да се налага отстраняване на парапети и други елементи на тази тераса. В този случай трябва да се започне през лятото.

Ако става дума само за монтаж на готови профили, това може да се прави и в студено време.

Разбира се, за да бъде изпълнена работата качествено, трябва да се знаят особеностите на зимното остъкляване на тераси и прилаганите технологии. Основно те се отнасят до климатичните условия.

Преди всичко трябва да се знае, че температурата на въздуха на открито не трябва да бъде по-малко от -15 градуса. Това е необходимо условие за работата на работниците, които ще монтират профилите и стъклопакетите.

Освен това при остъкляване на терасите ще се използват уплътняващи и херметизиращи материали (монтажна пяна),които изпълняват качествено своята функция в определени температурни граници.

Повечето видове монтажна пяна запазват качествата си до -13 градуса, а някои видове – до -20 градуса, но да се използват до предела на възможностите им не е препоръчително.

Има вероятност до пълното втвърдяване на пяната да падне температурата под допустимата и това ще влоши качеството на монтажа.

Не трябва да се извършва остъкляване на тераси в мокро време. Това нарушава техниката на безопасна работа и, освен това, качеството на монтажа може да пострада от излишната влага.

Ако сте решили сами да се справите с тази задача, трябва да имате предвид тези условия.

Остъкляване на тераси от специализирана фирма е най-доброто решение. Договорът ще бъде съгласуван с прогнозата за времето и при неочаквани промени ще се промени датата на монтажа.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment