Основни причини, поради които да замените Гугъл с Yandex

Без категория — By on 10.12.2019 11:38

Българите свикнахме с Гугъл. Много тийнейджъри израснаха, помагайки си с търсещата машина – гигант, лидер. Днес, всеки търси в тази търсеща машина, но малко от Вас си дават сметката, че много от качествените резултати не се визуализират. За да разберете това, трябва да си направите експеримент. Когато търсите дадена информация, то проверете първо в основната търсеща машина, а после сравнете резултатите и в Yandex.ru. Ще се удивите, че днес, в края на 2019 година, резултатите от руската търсачка са по-добри от тези на глобалната, с произход САЩ€

Тук не става въпрос въобще за сравнение на двете търсещи машини, а за приятна и полезна работа именно на Вас, ползвателите на търсачки.

Причината за по-добрите резултати, които се извеждат в Yandex пред Google, според нас, експертите на VISEO, се крие в това, че Гугъл следва редица изисквания, които карат да забраняват дадено съдържание. За зла или добра участ, българите често се интересуват точно от такова съдържание.

Елементарен пример. Господин „Х“ желае да гледа онлайн футболен мач, тъй като е разочарован от високите цени на платените канали, и тъй като смята, че за един футболен мач, да плаща месечни такси и договори е излишно. Звучи логично и правдоподобно, нали? Та господин „Х“, решава, че е по-добре да потърси онлайн стрийм на конкретния футболен двубой и да изгледа мача чрез своя компютър, смартфон, или дори с PS конзолата на внука си. Важно уточнение, г-н „Х“ е пенсионер в България, получаващ 267 лева пенсия.

И какво се получава, уважаеми читатели? Търси в Гугъл онлайн стрийм за конкретния двубой, но резултати – липсват. Липсват такива, които да му пуснат стрийм, реалния футболен двубой. Заблуждаващи резултати – много. Толкова много, че 1 час в лутане онлайн отминава като един миг. Тествайки в Yandex.ru, отново търсейки информация за дадения двубой, бързо и точно попада на това, което желае, т.е. на съдържанието, което желае, в нашия случай – на футболната среща.

В обобщение не ни остава нищо друго, освен да Ви приканим и вие да опитате Yandex, след което да сравните резултатите с ползваната от всички ни търсачка Гугъл.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment