Основни аспекти при избора на матрак

Обзавеждане — By on 24.01.2022 11:19

За да закупите наистина висококачествен матрак, трябва да подходите към този въпрос възможно най-отговорно. Ако новото ви легло в крайна сметка се окаже не толкова удобно, колкото сте очаквали, това може да повлияе на качеството на вашия сън, на продуктивността ви и на общото ви здравословно състояние.

Не е трудно да се допуснат грешки при избора, защото съвременният пазар предлага огромен избор от матраци. Те се различават по твърдост, материали, размери и пружинна конструкция. Продуктите могат да имат допълнителни характеристики, като: хипоалергенност, устойчивост на бактерии, деформация и прахови акари. Важно е също да знаете не какво искате, а какво е добро за вас.

Изборът на матрак – какво е нужно да знаем?

Днес леглата рядко се продават окомплектовани с матраци. Във физическите и онлайн магазините като „Мебели за всеки”, предлаганите легла са само конструкция  – рамка на леглото. Производителят/търговецът предоставя на купувача възможност да избере матрака спрямо личния си вкус, бюджет и индивидуални нужди.

Конкретен модел матрак може да е подходящ за даден човек, но да бъде разочарование за друг. Ето защо не трябва да купувате първия продукт, който ви попадне или ви е препоръчан от познат. Изборът следва да се направи, като се вземат предвид някои индивидуални параметри.

Лекарите ортопеди, въз основа на специфични изследвания, са разработили формула, по която е лесно да се изчисли кой матрак е подходящ за даден човек. Като цяло е необходимо да се съобразите преди всичко с възрастта и теглото си. Редно е да се вземат под внимание и съществуващи физически неразположения и гръбначни заболявания.

Важните параметри, определящи избора на матрака включват:

  • Възраст на ползвателя;
  • Тегло (при избор на модел за двойна спалня се взема под внимание площта на единично спално място);
  • Наличие на болки по време на сън и при събуждане (във врата, гръбначния стълб);
  • Индивидуални предпочитания.

Един от основните параметри, на които трябва да обърнете внимание при закупуване на матрак, е възрастта на човека, който ще го използва. В зависимост от нея се избира твърдостта на продукта и неговите анатомични свойства. Ако твърдите матраци са идеални за млади хора, то зрелите купувачи, търсещи комфорт, е добре да обмислят закупуването на по-мек продукт.

От 47-50 години и нагоре е възрастта, на която човек се нуждае от повишено ниво на комфорт по време на сън. За хората от тази възрастова група е важно доброто кръвообращение. За да не изтръпват крайниците и не се нарушава кръвообращението в тялото, може да се помисли за закупуване на меки или безпружинни матраци със средна твърдост с висока степен на анатомичност. Често хората в напреднала възраст имат специални препоръки за твърдостта на леглото от лекар ортопед, в който случай не бива да се пренебрегват неговите съвети.

Теглото на човека също в голяма степен определя твърдостта на матрака и неговите анатомични /ортопедични свойства. Обикновено по-тежките хора се нуждаят от твърд модел с добър пружинен блок. Когато купувате матрак, обърнете внимание на факта, че всеки модел има ограничение за натоварването, което варира в зависимост от дизайна.

Добрите мебелни магазини са се погрижили да предоставят на клиентите си богат избор от матраци. В Мебели за всеки ще ви предложат също и подматрачни рамки, в случай че искате матракът да бъде двулицев, а конструкцията на леглото е пригодена за еднолицев модел. Понякога за правилен избор е нужна просто навременна и компетентна консултация от продавач-консултант.

Научете повече: https://mebelizavseki.bg/

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment