Основните видове аромати, които определят парфюма

За нея — By on 10.09.2019 12:06

Всички знаем, че всеки един парфюм носи своя история и може да събуди в ума ни определени спомени. Безкрайно много са уханните варианти и нотки, които парфюмеристите по цял свят смесват, за да създадат един уникален сам по себе си качествен парфюм. Има няколко основни типа аромати, които са се наложили като стандарти в парфюмерийната индустрия и служат често като отправна точка в производството им.

Един от най- често срещаните видове са плодовите аромати, които се извличат от различни плодове и създават различно усещане. Този тип нотки са подходящи за ежедневна употреба, защото са леки и нежни. Именно за това са и едни от най- масово използваните в парфюмерията.

Друг вид аромати са цветните. Внасят доза стил, елегантност и подчертават по собствен начин индивидуалността на човек. Изцяло флоралните парфюми са предпочитани най- вече от дамите, но прибавени към други уханни комбинации цветните нотки са доста често срещани и в мъжките парфюми.

Горските аромати са предпочитани и харесвани от мъжете, затова можете да ги срещнете  най- вече в мъжки одеколони и парфюми. Подобно на плодовите нотки, и този тип ароматни съставки са подходящи за ежедневна употреба.

При специални поводи, когато трябва да подчертаем своя стил и вкус, е добре да заложим на ориенталски аромати. Те оставят забележителна уханна следа зад себе си и са много предпочитани от по- зрелите дами.

Не забравяйте, че когато избирате парфюм, е добре да се съобразите с повода и сезона, когато ще го носите. В противен случай рискувате вместо овации, да съберете солидна доза подигравки.

В нашия онлайн магазин можете да откриете всякакви уханни комбинации, както за специални поводи, така и за ежедневна употреба.

Източник: http://jumbo-online.com/

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment