Няколко съвета за сушене на дрехи в стая

Обзавеждане — By on 25.06.2021 8:19

Използването на електрическа сушилня или комбинирана пералня е лесно и удобно за сушене на дрехи. Времето навън вали или е прекалено студено, за да ги проснете и затова просто пускате сушилнята и тя върши работата вместо вас. Да, безспорно е улеснение в нашия бит, но не винаги е толкова полезно и безопасно за околната среда. В следващите редове ще споменем някои лесни начини за сушене на дрехи, които да не ви отнемат много време, но и да са екосъобразни.

 

Не претоварвайте сушилника за дрехи

 

Ако сте решили да използвате сушилник, то не го претоварвайте. За сушенето в стая е важно между дрехите да има циркулация на въздух, за да могат да изсъхнат. Подходящи сушилници в този случай са тип „кула“. Те се издигат на височина, като ви позволяват да сложите едри неща като панталони, чаршафи, блузи и по-дребни – чорапи, бельо и т.н.

 

Също така, те не заемат много място. Това не създава пречка в движението и използването на стаята. Обикновено пространството, което им е необходимо, за да се разгърнат е около 1 кв.м.

 

Избор на място за сушилника

 

Хубаво е сушилникът да е в топла стая, която няма влага. Студените и влажни места могат да причинят не само лоша миризма, но дори и мухъл. Ако пък нямате гаража или постройка, то сложете сушилника до радиатор или подово отопление.

 

Това разбира се може да създаде затруднения или дори да откаже хората от този вид сушене на дрехите. Затова ви съветваме да си вземете електрически сушилник. С него дрехите ще изсъхнат бързо, но също така е екосъобразен. Изберете подходящо място за него и просто го включете към електрическата мрежа. На повечето модели можете да регулирате степените на сушене, така че да получите оптимален резултат, но и да не повредите материята на дрехите, ако тя е по-чувствителна.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment