Неподходящ кредит? Ето какво да направите

Без категория — By on 24.08.2022 15:18

nepodhodiasht-kreditКогато получите първата си кредитна карта, тя може да ви се стори като златен билет за харчене на желани неща, без да се налага да ги плащате веднага. Но отговорното използване на кредита е много повече от това да получите приятна привилегия и да не се налага да плащате веднага за нещата, които купувате. Става дума за това да се научите да боравите с парите отговорно и да ги заделяте за бъдещето. Ако получите известие за неподходящ кредит от вашия издател, това означава, че сте използвали кредитната си карта по начин, който не съответства на предназначението ѝ като платежен инструмент. Това обаче не е необичайно явление, особено ако тепърва започвате да използвате първата си кредитна карта. Повечето издатели ще изпратят на клиентите си Уведомление за неподходящ кредит, ако забележат нещо необичайно в начина, по който използват кредитната си карта. Всяка карта има различни насоки и ограничения за това кога, къде и колко пари в брой можете да похарчите, преди да задействате такова уведомление.

 

Какво трябва да направя, ако получа известие за неадекватен кредит?

Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите извлечението от кредитната си карта за причината за получаване на известието. Ако това е нещо, което можете лесно да поправите, например грешка при фактурирането, можете просто да се обадите на издателя си, за да актуализира картата ви с новата информация. Ако става въпрос за по-сериозно известие, като например известие за неподходящ кредит, трябва да разгледате навиците си за харчене и да видите къде можете да направите корекции. Можете да избегнете такива известия, като харчите в рамките на възможностите си, следите разходите си и редовно плащате целия си баланс.

 

 Защо издателите изпращат толкова много известия за неподходящи кредити?

Например вашата кредитна карта може да не е подходяща за онлайн пазаруване или да не ви позволява да теглите пари в брой от банкомати. Ще знаете какви са тези ограничения, когато получите картата си, така че е важно да четете дребния шрифт и да знаете какво ви позволява вашата кредитна карта. Ако не спазвате условията на картата си, вероятно ще получите Уведомление за неподходящ кредит. Ако сте получили Уведомление за неподходящ кредит, това не означава, че издателят на картата ви е загубил доверието си към вас. Вероятно е да сте попаднали в една от следните категории: Все още не сте се научили как да използвате картата си разумно или я използвате по начин, който не е предвиден в условията на картата ви. Възможно е да харчите твърде много пари или да теглите пари в брой на банкомат извън мрежата на картата ви. Може дори да използвате картата си по незаконен начин.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment