„НЕВИДИМИТЕ“ СОЛАРНИ ПАНЕЛИ

Ремонти — By on 26.06.2017 6:26

solarni-paneliСлед като излязоха соларните панели Rooftile, които изглеждат съвсем като теракотени плочки, сега идва ред на още невидими соларни варианти.

До този момент инсталирането на слънчеви панели на историческа сграда беше невъзможно, тъй като те имат силно визуално въздействие. Но сега, с цел да се предотврати загуба на облика на всякакъв вид културно наследство, идва невидимият соларен модул, състоящ се от слънчева клетка, скрита в повърхността, през която може да прониква само слънчева светлина. Тези модули са изработени от нетоксични материали, които могат да бъдат рециклирани, разпадат се до малки частици и остават чисти за дълго време.

Италианската компания Dyaqua стартира кампания, която има за цел да подкрепи невидимите слънчеви панели и фотоволтаични системи.И то такива, които да са идентични с материала, от който са изградени сградите. Тези слънчеви клетки вече ще могат да бъдат използвани в комбинация с глина, камък, бетон и дърво. Dyaqua има за цел да набере средства за монтирането на невидимите слънчеви клетки върху исторически сгради по целия свят, като по този начин да увеличат производството си и да създадат нови материали.

В допълнение към специалните Rooftile модулихората, които биха искали да подкрепят невидиматасоларна инициатива имат възможност да си поръчат първите модели, които са разработени под формата на камък, керемиди, бетонови тухли и дървени дъски. Всички копия ще бъдат поръчани специално и маркирани, ръчно номерирани и свързани с LED източници. Енергията, която този модул генерира от излагането му на слънчева светлина е от свето-диоди, което ще ни даде представа за функционирането на тези иновативни продукти.

“Решението да се започне кампания за набиране на средства, ни дойде на ум след стартирането на Rooftile модулите, които са като произведения на изкуството”, обяснява Матео Квалиато от Dyaqua. “Новините по света се разпространяват бързо и отиват по-далеч от очакваното. Ето защо решихме да поискаме подкрепата на нашите фенове, за да може колкото се може повече хора да се възползват и насладят на невидимите соларни панели, веднага, след като те се разпространят по целия свят.“

Източник: http://remontira.bg/

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment