Надгради визяита си с правилните слънчеви очила

Мода — By on 23.09.2019 8:58

Слънчевите очила не са единствено практичен аксесоар. Когато се носят правилно, те логично стават основна част от вашето облекло. Ето защо е важно да знаете кога и как да ги носите, както и кой модел най-добре ще подчертае вашите черти. Слънчеви очила и диоптрични рамки далеч не са покупка за последна минута. Те трябва да бъдат внимателно подбрани, за да ви осигурят защита от слънчевите лъчи, като същевременно допълват ежедневния ви вид.

Какво трябва да знаете за избора на модел очила?

Нека приоритет да е комфорта

Когато избирате чифт слънчеви очила, това как се чувствате с тях, трябва да бъде едно от основните ви притеснения. Важно е вашите очила да стоят правилно и да съответстват на формата на лицето ви, за да можете да ги носите продължително време без да ви причиняват дискомфорт. Пробвайте се да изберете чифт, който стои  естествено, без болезнени ръбове, неудобни рамки или непрекъснато да се пързаля по носа.

В идеалния случай вашите слънчеви очила трябва да прилягат плътно до вашето лице и да имат достатъчно големи рамки, за да не пропускат светлина в очите ви около горната и страничната част.

Погледнете внимателно материала на дръжките, тази част, която минава над ушите ви. Някои материали като силикон и формован ацетат ще бъдат много по-удобни от твърдата пластмаса.

Обмислете вашите нужди

Помислете защо търсите нови очила и какви ще правите с тях. Търсите ли подходящ модел за всички случаи? Вашата професия изисква ли ги? Или са чисто за модни цели? Имайки предвид вашите причини да носите слънчеви очила, ще се ориентирате кой е правилният чифт за вас.

Разгледайте различни материали.

След като сте разгледали всякакви модели и сте решени да си вземете слънчевите очила, можете да прецените материалите на изработка. Очилата, които са направени с основни материали като пластмаса и леки метали, очевидно ще са по-малко скъпи от тези от първокласни материали като дърво и коруба на костенурка. Обърнете внимание на всеки конкретен елемент, който привлича окото ви.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment