Мъжки костюми и въпроса за имиджа

Мода, Услуги — By on 06.01.2021 5:23

Стилно създаденият имидж / образ е ключът към успех в живота!

Моделите мъжки костюми и тъкани помагат да се добави свежест и яркост към семплия гардероб, дори с обикновени костюми. Моделите често не са толкова гъвкави, колкото обикновените тъкани. Следователно трябва внимателно да се подходи към избора им.

Статията ни е предоставена с участието на BRUTALE.BG.

Като цяло можем да кажем, че първите са много по-малко формални от вторите и следователно трябва да се използват в по-неформални случаи. Единственото изключение е финият мъжки костюм на тънка ивица, който може да се носи като всеки друг тъмен едноцветен костюм за всеки повод. Последното, с изключение на може би най-официалните събития (като смокинг и фрак). По този начин, принципът за избора на модел и плат е следният: Колкото по-голям е моделът и колкото по-забележим е той, толкова по-ярък и цветен ще е и толкова по-малко официален ще е.

Раирана тъкан

При мъжките костюми, ивиците винаги са вертикални и се предлагат в различни видове. Всички райета костюми, визуално увеличават ръста на притежателя им. Те, правят мъжете да изглеждат по-стройни, като скриват несъвършенствата в средата на тялото. Това важи особено за тънки и светли ивици.

На първо място, трябва да се отбележи, че най-класическата версия на ивиците – много тънка и ненатрапчива, често е бялата. Костюмът, изработен от този плат, особено в тъмно синьо, е традиционен избор. Той е един вид „униформа“ за бизнес мъжа. Може, също така да откриете костюм със сиви ивици, особено когато се комбинират с тъмно сив или черен цвят.

Понякога ивиците могат да са и от други актуални цветове. За съжаление такива костюми излизат много бързо от мода. Модата винаги намира нещо различно във времето. Наред с това костюмите с такава шарка не са подходящи за всички събития (тъй като са неформални), а изборът на вратовръзка и риза за тях е допълнителен проблем. В същото време традиционната тясна бяла ивица никога не излиза от мода.

Има много други разновидности на тези тъкани. С тях си струва да се заменят дебелите райета. Ивиците, върху такъв плат обикновено са разположени на значително разстояние една от друга. Следователно тази опция е много по-малко официална от предишната и освен това, не е подходяща за мъже с наднормено тегло. Последното увеличава разстоянието, между ивиците ще привлече вниманието към проблемни зони (например големия корем)

Кариран плат

Следващият вид плат е карираният. „Клетките“ или решетките се предлагат в различни цветове и видове, но най-известната, разбира се, е шотландката. Тя е свързана с шотландските кланове. Освен традиционното каре, което (според обичая) може да се носи на определени събития.

Платът в широко каре от много ивици, или, както се нарича още, плат „Принцът на Уелс“ е най-популярният за мъжките костюми. Рисунката му прилича на каре, само в един цвят. Тя използва множество вертикални и хоризонтални ивици, които от своя страна създават ефекта на широка, голяма клетка.

Клетката „Принцът на Уелс“ е измислена специално за английската аристокрация, която трябвало да е по-различна от местното население на Шотландия.

Подобна тъкан е силно свързана с облеклото, използвано за пътувания извън града и развлечения в неформална обстановка. Това прави мъжкия костюм, изработен от такъв плат, подходящ за не много официални събития. В някои области на дейност (като юриспруденция, инвестиции и др.) Понякога моделите от този тип са подходящи по-скоро, за създаване на разнообразие.

Друг вариант е широката, голяма клетка. Този модел се отличава по това, че ивиците, които образуват каре, са на значително разстояние една от друга. По този начин, те създават ефекта на шахматна дъска. В днешно време вече рядко може да намерите костюми, изработени от такъв десен. Понякога, на пазара се предлагат спортни якета, изработени от такъв плат. Носенето им изисква много смелост и нотка оригиналност.

Тъкани от рибена кост и Houndstooth (кучешки зъб)

По-сложна версия на модела е плат с шарка рибена кост. Има фина текстура на рибена кост и често се използва в тъкани, подобни на туид. Платът е като шарката „принца на Уелс“ и подхожда за повечето случаи. Най-често той, се използва при зимни костюми, поради високата си плътност. Това включва и тъканта в ситно каре, която донякъде наподобява трион или по-често се използва за спортни сака, а не за цели костюми.

Мъжки костюми тип Оксфорт

По отношение на формалността, тя е в материята и десена. Такива материали се изразяват в малки светли петна на по-тъмен фон. Десенът наподобяват птиче око или краят на нокътя. Отдалече костюм с подобна шарка изглежда едноцветен – в палитрата между два цвята се създава подобен ефект, чрез тъканта „Оксфорд“. „Птичи поглед“ е подходящ за всеки повод, за който е подходящ плата на райета. Носи се само при особено официални събития, но може да бъде заменен и с обикновен.

Съществуват и много други видове модели шарки на тъканите. Сред тях са всякакви карета, диагонали, орнаменти и т.н. Те обикновено не се срещат в традиционните мъжки костюми. Такива дизайни, могат да се разгледат, сред многообразието от ризи, вратовръзки, чорапи и т.н.

Tags:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment