Мултикукър за експресно готвене

Обзавеждане, Услуги — By on 10.01.2020 2:26

В този уникално забързан свят, самият начин на готвене се промени, философията зад храненето, отношението към храната, също. Дори нашите възрастни родители, баби и дядовци свикнали с готвенето на класически готварски печки, виждат как постепенно те отстъпват място на нови готварски уреди като мултикукър, хлебопекарна, яйцеварка и т.н. В този текст ще представим специално мултикукъра, като един от водещите в революционното отношение към храната.

Знаете ли че, мултикукърът е сравнително млад роднина на тенджерата под налягане. Това е сравнително ново изобретен готварски уред, който е в съзвучие с желанията на домакинствата и професионалните готвачи за по-лесно готвене с подобрена безопасност.

Доктор Робърт Уанг се събира с двама свои приятели техници през 2008 година с идеята да опростят процеса на готвене с тенджера под налягане. Той е бил решен на тази стъпка, просто защото по негови думи да се приготвя аламинут при това по лесен начин здравословна храна за неговите деца. било истинско предизвикателство.

Как се случи така че в пазарните бестелъри мултикукърите да са едни от най-продаваните готварски електроуреди? Чудесни заместители на различни готварски печки – богат избор в Restart.bg; вдъхновители на много нови книги за готвене и създатели на нови вкусни рецепти!

За да разберем отговорът на този въпрос трябва да видим каква е съществената разлика между тенджерата под налягане и мултикукъра (познат и като мултиварка у нас). Тенджерата под налягане изискват опит, не дай боже нещо да се обърка, защото може да има последствия за чистота в кухнята. Мултикукърът е проектиран с много повече защитни механизми, което го прави по-безопасен за ползване.

Множество от наличните функции в новите модели готварски печки, го има и в мултикукъра: дигитален контрол, диференциация на функциите, лесно и бързо приготвяне на най-различни храни само с натискането на едно копче. Като алтернатива на статичните готварски печки, мултиварката е лесно преносима и можете да я взимате навсякъде с вас (където има достъп до ел.ток), за да приготвяте любими и фамозни ястия.

Както всеки готварски уред и мултикукърът изисква опит, за да приготвяте вкусни и здравословни храни. Да, на ваше разположение са множество функции. Можете да правите супа, яхния, да печете, да правите омлети; да обслужите закуската, обяда и вечерята, но трябва да имате усет към готвенето. В същия дух, да знаете пропорциите; да спазвате рецептите според предписанията; да имате опит, който се трупа само с много престой в кухнята и много себеотдаденост. Всеки мултикукър е проектиран така че да подкрепи тези ваши умения в кухнята, за да приготвяте храната безопасно, бързо и улеснено.

Тези качества на кукъра го правят подходящ не само за домакинства, но и за студенти, които ще изразходват по-малко ток и ресурси за готвене. Ресторанти за бързо хранене и професионално фурни също могат да се възползват от бързите функции и възможността да се направи разядка, заготовка, да се размрази храна; да се приготвят зеленчуци на пара и т.н.

Сред най-интригуващите неща, които можете да правите с мултикукъра в уюта на кухнята вкъщи е домашно кисело мляко (да наистина можете да си приготвите такова); любимото сладко от ягоди, череши ( без да се налага да вадите големи тенджера и казани). Попаднахме на мнение, че в мултикукър можете да произведете и винце. Е, ние не сме пробвали, но можете да се поинтересувате!

Tags: , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment