Особености при монтажа на интериорните врати

Обзавеждане — By on 03.02.2015 15:51

След като вече сте се спрели на подходящи интериорни врати и сте закупили нужната наличност, ще трябва да намерите специалист, който да ги монтира в дома Ви. Важно е да знаете, че правилното монтиране, ще осигури дълъг живот на Вашата врата. Дори и да сте на ясно, как се случва всяка стъпка от монтажа, не се наемайте сами да го свършите. Рискът е голям.

От една страна той се състои в това, че неправилно монтираната врата може да бъде опасна и не до там издръжлива. И на второ място може да съсипете вратата безвъзвратно.

Когато говорим за монтаж на интериорни врати, на първо място споменаваме спецификата на инструментите, с които специалните екипи разполагат. За да работи надеждно, която и да е врата, тя трябва да бъде инсталирана по всички правила.

Ако вратата е дървена и помещението в което се инсталира е новострояща се сграда, трябва да се има предвид, че дървото е хидроскопичен материал. Това негово свойство предполага да се изчака до пълното изсъхване на материалите, така че те да не окажат въздействие върху дървото.

Дървените интериорни врати от Titan Doors по правило се оставят в помещението за няколко денонощия, за да се аклиматизират. Това от части гарантира тяхната здравина и устойчивост във времето. Не подценявайте тази стъпка, тъй като тя е от изключителна важност. Ако времето е студено, това е повече от задължително. Крилата се оставят легнали и се изчаква няколко дена, докато дървото напълно се аклиматизира. Не се маха опаковката от вратите, тъй като тя е важен предпазител.

Ще трябва да се погрижите и за някои специфични места, в структурата на вратата, които също имат нужда от специална грижа. При процеса на аклиматизация трябва да поставите предпазна пяна, консервиращи съставки или просто силикон на пантите, механизмите за заключване, за да предотвратите нахлуването на влага.

Всичко трябва да се случва върху равна повърхност, за да не се измята вратата. Т.е. когато започнете процеса на аклиматизация на интериорната врата, предвидете достатъчно свободна площ, за да може да осъществите процеса по правилата.

Не подценявайте тези няколко дни, както и не се опитвайте да скъсите времето, тъй като от това зависи здравината и външния вид на Вашите интериорни врати.

В пространството, където ще оставите вратите е задължително да се съобразите и с факта, че не трябва да има отоплителни уреди в близост. Те могат да създадат екстремно по-висока температура, която ще попречи на дървения материал плавно да се аклиматизира. Разбира се, резултатът ще бъде изметнати или изцяло изкривени дървени криле.

Ако се съобразите с тези особености и имате предвид всеки един от етапите преди монтажа, Вашите интериорни врати ще Ви служат дълго и надеждно.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment