Може ли да спестяваме, без да се лишаваме?

Актуално — By on 04.11.2020 12:09

Много хора си мислят, че пестенето на пари непременно минава през големи лишения. Това не е точно така и ние ще обясним процеса, при който да спестите някой лев, без това да Ви ограничи при хранене, забавления, поддръжка на имот или други неща, с които сте свикнали към днешна дата. Всичко се състои в тактическото Ви мислене, така че бъдете готови да приложите определени стратегии, за да заделите пари, с чиято помощ да си помогнете в трудни ситуации.

Методът 10% помага за спестяването на пари

 

Вие можете да спестявате 10% от всички месечни приходи, без това да се отрази по пагубен начин на бюджета Ви и навиците Ви за харчене. Просто приемете, че парите, които получавате са 10% по-малко, а остатъка си харчете, както намерите за добре. Да, вероятно ще трябва да понесете някакви минимални ограничения, но едва ли ще ситуацията ще бъде много по-различна от преди.

Заместете едни покупки с други

 

Даваме Ви един обикновен пример, който познаваме още от филма Двама мъже и половина с Чарли Шийн. Ако обичате да си пийвате водка и сте свикнали да купувате най-скъпата възможна, то просто я заменете с нещо по-евтино като продукт. Тук сме далеч от идеята да Ви караме да купувате ментета, но можете да търсите конкурентни марки на по-ниска цена. Същото важи за течния шоколад, лютеницата, саламът и така нататък. Има много качествени продукти, пък било то и от по-неизвестни брандове. Те ще Ви доставят същото удоволствие, както скъпите стоки.

Търсете промоционални продукти

 

Големите вериги предлагат изключително изгодни оферти за стоки на промоция. Това не важи само за евтините артикули, но и за по-скъпите. Вие можете да намерите хранителни стоки, техника или облекла със супер намаления. За целта, можете да се абонирате за получаване на каталози по пощата или пък да качите мобилните приложения на хипермаркетите, магазини за мода и така нататък. По този начин ще бъдете в течение на всички нови предложения. Вие ще се радвате на любимите Ви продукти, но на значително по-ниски цени, за да пестите повече.

Поставете си приоритети

 

Хората са различни и се радват на различни неща. Ако сте любители на хапването и пийването можете да предвидите по-голям бюджет за тези разходи. Това може да стане за сметка на купуването на дрехи. Може би имате достатъчно якета, пуловери, дънки и обувки, за да си позволите да харчите повече за луканка и червено вино например. Разбира се, не забравяйте да заделяте пари за сметките си, защото частните съдебни изпълнители дебнат от всеки ъгъл и могат да Ви донесат много главоболия. Все пак поставете си цели и със сигурност ще ги изпълните.

В заключение

 

Реално погледнато има начини, чрез които да си осигурите всичко необходимо и в същото време да спестявате пари. Ако имате непредвидени разходи, можете да вземете изгоден кредит до заплата. По-горе Ви дадохме някои идеи, като се надяваме, че ще ги възприемете добре и ще ги изпробвате на практика. С пожелание да имате винаги пълни джобове и да се радвате на живота се разделяме, като можете да очаквате още публикации по темата – спестяване на пари. Бъдете здрави преди всичко, а другото ще дойде с малко тактика и ловък ум.

 

Тази статия достига до вас благодарение на Кеш Кредит!

  • офис Чаталджа

⮚      гр. Варна, ул. „Чаталджа“ 20, вх. А, партер

 

  • офис Център

⮚      гр. Варна, бул. Сливница 91

 

  • офис Д-р Пискюлиев

⮚      гр. Варна, ул. Д-р Пискюлиев 88

0800 200 88      

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment