Комфортът в банята зависи в голяма степен и от аксесоарите

Обзавеждане — By on 19.01.2016 11:50

aksesoari-v-banqta

Аксесоарите в банята са съществен елемент от декора, който придава завършен вид на целия интериор. В никакъв случай тяхната роля не бива да се пренебрегва, защото дори и наличието на красиви облицовки и мебели в модерни форми няма как да запълни липсата им и да премахне усещането, че нещо не е наред и обстановката изглежда незавършена. 

 

Когато избираме аксесоарите в банята, не бива обаче да се водим единствено от външния им вид. Той безспорно е важен, но също така е важно те да могат да изпълняват перфектно функциите си, да ни доставят необходимото удобство и разбира се, да са безопасни. Перфектният интериор в банята използва допълващи се елементи, като всеки от тях задължително има своята функция, тоест, няма безполезни неща, които да са поставени абсолютно безцелно.

Аксесоарите за баня се предлагат в разнообразни цветови комбинации, така че могат да се използват успешно за разкрасяване и внасяне на необходимата доза елегантност и лукс.

 

Кърпите за баня са един от най-разпространените аксесоари, неизменна част от декора на всяка баня. Ако искате да сътворите модерна обстановка, използвайте красиви държачи и закачалки, които ще се превърнат в прекрасен акцент, а и в същото време ще са полезни.

Формите са най-различни – пръстен, кука, елегантни топки и безброй други вариации, в които закачалките идват при нас.

По-здравите модели са изработени от метал, но пластмасовите също могат да бъдат доста издръжливи във времето, ако изработката е качествена.

Предимството на пластмасовите държачи и закачалки е, че те се почистват много по-лесно и по тях не остават по-малко петна и следи, отколкото по металните.

Металът пък печели с лъскавината и ефектния си вид, но за сметка на това за него трябва да се отделя по-голямо внимание при почистването.

 

Влажността в банята е едно от изискванията, с които трябва да се съобразим при избора на аксесоари.

Стъклото и керамиката също са подходящ избор, не по-малко използвани от метала и пластмасата.

За да постигнете максимална хармония, просто заложете на един комплект от повече части, а не на няколко комплекта от по-малък брой елементи. Така със сигурност няма да има стилови или цветови различия и банята ви ще изглежда много добре.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment