Колко често е необходима подмяна на спалното бельо

Здраве, Обзавеждане — By on 19.01.2016 19:09

komplekt

Много малко домакини сменят ежедневно спалното бельо, друга част от тях правят това ежемесечно, но по принцип е най-добре това да се прави всяка седмица.

 

Подмяната на спалното бельо е добре да се прави често в случаи, че имате някаква алергия или страдате от някаква болест. Причинители на алергии могат да бъдат домашния прах, акарите и др. 

 

Някои хора много обичат да си похапват в леглото, гледайки телевизия. В такива случаи е най-добре да сменяте спалното бельо всяка седмица, ако искате да поддържате добра хигиена в спалнята си.

 

Други предпочитат да сменят спалното бельо повече от един път седмично и по този начин си гарантират постоянна свежест и чистота. Това също е добре да се прави през летните месеци, тъй като тогава се порим повече. От друга страна сушенето на прането на слънце е много практично, тъй като вредните микроби и бактерии се унищожават от самото слънце.

 

Няма определено правило за това колко често е необходима подмяна на спалното бельо. Всичко зависи в крайна сметка от Вашето здраве, както и от Вашия начин на живот. Но все пак не е препоръчително спалното бельо да се оставя за повече от една седмица. Поради тази причина е добре всеки домакин да притежава повече от един комплект спално бельо. Три комплекта са напълно достатъчни за смяна- единият ще бъде на спалнята, другият в гардероба и третият в пералнята.

 

 

 

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment