Климатизация в градски търговски площи

Ремонти — By on 01.12.2017 13:28

Климатизацията, като процес и наука, която осигурява охлаждането на дадено пространство, съвсем естествено се използва освен за битови нужди, но и за комерсиални и индустриални пространства. Иначе казано има климатични инсталации за градски търговски площи, които за разлика от домашната климатизация се нуждаят от ясна проектна оценка и среда, за да се реализират.

Климатичните системи за бита са гъвкави и работят лесно в голям диапазон, както в режим на отопление, така и в режим на охлаждане. Същото обаче не може да се каже за климатичните системи в търговските площи. На такива места, всяка инсталация, включително климатичната следва да бъде съобразена със средата, в която ще работи и средата, която ще може да осигури, за да се извърши както подобава самата услуга.

Нека погледнем списъка с такива комерсиални пространства в градска среда, където климатизацията трябва да е специфична и съобразена с работната среда и материали.- стандарт които изпълняват малко на брой фирми в страната като Маркан ПРО. В градска среда най-често говорим за климатизация на офиси, ресторанти, хотели, фитнес центрове, молове и други търговски обекти, и т.н. На всички тези места, за разлива от вкъщи, хората трябва да пребивават спокойно без да се налага да мислят за климатичната система. Тоест, не следва да идете на ресторант и да е толкова горещо, че докато ви донесат бирата от хладилника, тя вече се е стоплила. Не може да отидете на фитнес и да носите със себе си кожухче и шалче докато отмаряте след дадената серия упражнения.

Да това са преувеличени примери, но показват колко е важно планирането на климатичните системи на такива места, за да може хората да изпитат удобството, за което са платили; без значение дали става дума за спорт, почивка или хранене. В този смисъл климатичната система заема специално място при проектирането на мястото, така че от един момент на сетне, отоплението, охлаждането и вентилацията да не представляват проблем за собственика. 

Tags:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment