Как дървеницата влиза в апартамента

Без категория — By on 21.02.2021 8:27

Как попада дървеницата в човешките жилища не е труден въпрос, на който няма отговор. Всъщност отговора е много лесен и тя се пренася лесно у дома.

Въпреки това, този въпрос си задава всеки “късметлия”, който е имал шанс да се бие с малките кръвопийци. Традиционно дървениците се считат за спътници на нехигиеничните условия, но това е голяма грешка. Те се срещат с еднаква честота в бедните квартали и в президентските апартаменти.

Най-вече дървеницата обича да се храни с кръвта на жени и деца. Това са истинските мини вампири, способни да превърнат живота на човека в ад.

Отначало ухапванията им са едва забележими, но с времето насекомите стават все повече и раните започват да ги сърбят непоносимо. Глупаво и опасно е да се игнорира присъствието им в къщата. Специалистите на PREVENTA.BG ни дават някои насоки, както и предлагат организирано пръскане за дървеници. Ето и тях:

4 основни начина да заразите дома си с дървеници

За да станете жертва на дървеници, е достатъчно да прекарате няколко минути в заразена стая. Малките насекоми ще се преместят в апартамента върху вашите дрехи и обувки.

Кръвопийците могат да “спят” в дървени стени в (ламперии и подобни) в продължение на няколко месеца, докато не издадат присъствието си. Настанили се в екологично чиста къща, рискуват да се събудят жителите й от непоносим сърбеж, след шест месеца. По тялото се появяват ухапвания, а на леглото кафяви петна от смачканите насекоми.

Понякога дървениците се “продават” в комплект с нови мебели, съхранявани в замърсен склад. Трудно е да се проследи такава ситуация.

Шансовете са добри да уловите дървеници, купувайки „мебели с история“. Дори бившият собственик на антиките да е наясно с проблема, е съмнително той да го признае. Много хора, които се сблъскват с вредители от насекоми, страдат. Всъщност социалният статус на гостоприемника не влияе, върху вероятността от заразяване с вредители. Независимо, дали сте спретнат или мърляч – няма значение, всеки може да хване дървениците.

След като забележите първите признаци на наличие на дървеници, трябва да се обърнете към професионални дезинфектанти, в противен случай домът ви скоро ще се превърне в място за размножаване на паразити.

Когато дървеницата е в матрака

Всички знаят, че любимото местопребиваване на дървениците е матракът. Леглата, диваните, килимите, книгите също са податливи на инфекция … Колкото по-дълго насекомите се размножават в една стая, толкова по-сериозна става инфекцията. Постепенно те се разпространяват из къщата.

В името на пълната дезинфекция ще трябва да се отървете от повечето “опасни” неща. В крайна сметка, няколко оцелели яйца са достатъчни, за да се повтори ситуацията шест месеца по-късно.

Много по-лесно е да държите дървениците извън къщата, отколкото да се борите с тях. Преди да внесете мебели, стари книги, картини, килими или други потенциални дървеници в дома си, огледайте ги внимателно. Ако вредителите не се виждат, извършете превантивно третиране с някакви специални средства. По-добре е веднага да изхвърлите заразени с дървеници неща, тъй като обработката не дава 100% гаранция, че след няколко месеца насекомите няма да изпълзят от всички пукнатини.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment