КАК ДА СИ НАМЕРИМ ПО-ЛЕСНО РАБОТА

Без категория — By on 30.12.2021 12:14

nameri-rabotaАктуализирайте автобиографията си и мотивационното писмо

Преди да изпратите материали за кандидатстване за работа, уверете се, че автобиографията ви е актуализирана и полирана. Вашето резюме е най-важният инструмент за търсене на работа. Не искате да изпращате нищо, ако то не е актуално, точно, проверено правопис и отразява вашите цели в кариерата.

Също така, не забравяйте, че повечето компании днес използват ATS (система за проследяване на кандидатите) по време на процеса на наемане, за да проверят автоматично вашето автобиография. Тези системи автоматично преглеждат автобиографията ви, за да проверят дали отговаряте добре на позицията.

За да премине Тест за възобновяване на ATS, уверете се, че използвате стандартен формат за автобиография за да може ОВД лесно да прочете автобиографията. Трябва също да включите ключови думи (твърди умения), които са подходящи за позицията.

Прегледайте автобиографията си и актуализирайте всички постижения в работата, опит и умения, както и всички други детайли, които изглеждат остарели. След това направете същото за вашето мотивационно писмо. Разбира се, все пак ще искате приспособете автобиографията си за всяко различно подаване на работа, но това ще бъде по-лесна задача, след като имате солиден документ за автобиография, от който да работите.

Погледнете на правилните места

Има много сайтове за търсене на работа там.

Уверете се, че търсите работа във всички топ сайтове за търсене на работа.

Отнасяйте се към търсенето на работа като към работа

Когато останете без работа и трябва да намерите бързо работа на непълен работен ден или на пълен работен ден, търсенето на работа се превръща във ваша работа. В резултат на това трябва да се отнасяте по този начин. Не позволявайте на безработицата да бъде извинение да спите до късно всеки ден. Вместо това, работете върху поддържането на добрите си работни навици.

Ставайте всеки ден, както винаги, закусвайте и се заемете с намирането на работа. Опитайте се да създадете дневен график, който разбива времето, отделено на различните аспекти на усилията ви за търсене на работа.

Преди всичко, не просто седнете пред компютъра и чакайте работа да дойде при вас. Да, трябва да използвате интернет ресурси, за да помогнете за намирането на работни места, но също така трябва да ударите тротоара (виртуално) и да работите .

Източник: https://obiavi-za-rabota.com/

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment