Как да ремонтираме покрив сами

Ремонти — By on 24.04.2019 12:00

Какви щети на покрива можете да поправите сами?

Ако сте намерили пукнатини в плочките, те биха могли да се образуват, защото циментът се разпада при спойкте. Необходимо е да се почисти цялата стара шпакловка и да се запечатат спойките по нов начин. За да направите това, пригответе разтвор от пясък и вар (2: 1), в който трябва да добавите ленени влакна. Със същата смес покрийте всички пукнатини по повърхността на плочките. Пукнатини могат да възникнат и поради компресия и разширяване на покрива, който реагира на промените в атмосферните условия.

Ремонт на хидроизолационен материал

Най-често са необходими ремонти за хидроизолационни материали на места, където са свързани гредите и релсите, към които са приковани керемидите. За да коригирате пропуските, трябва да извършите следната работа: Свалете покривното покритие в точката на прекъсване. За целта използвайте мистрия. Трябва да измъкнете всяка керемида и да я премахнете от конструкцията. Но преди това, горните керемиди трябва да бъдат подсилени с дървени елементи. Извадете ноктите от релсите. Изрежете парче летва, което трябва да поставите над мястото на импулсната хидроизолация. За да Ви е по-лесно, поставете твърд материал под релсата (картон, шперплат и т.н.) и парче релса се изрязва с ножовка, така че да е удобна работата с хидроизолационен материал. Увредената част на хидроизолацията се изрязва с остър нож и вместо това се залепва пластир от същия тип материал. След това възстановете летвите, които трябваше да се режат. Покрийте с антисептичен състав и напълнете върху гредите.

Покрива е с плочки на горния етаж

Ако в плочките намерите пукнатини, заменете ги с нови плочки. Покрийте новите плочки (ако се използват) със специални фуги за защита срещу плесен и вода.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment